Dansk landsholdsspiller skifter til den italienske storklub Fiorentina

Pokalvinder Frederikke Thøgersen flytter til Italien efter seks år i Fortuna Hjørring.

Frederikke Thøgersen skal spille i italienske Fiorentina i to år. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Så sent som i lørdags vandt Frederikke Thøgersen den danske pokalturnering med Fortuna Hjørring, men kampen blev ikke blot sæsonens sidste, den blev også Thøgersens allersidste for nordjyderne.

Fra næste sæson skifter den 23-årige kantspiller til Fiorentina, der sluttede som nummer to i den italienske Serie A, blot ét point efter Sofie Junge og Juventus.

- Den italienske liga er rigtig spændende, og der er flere store klubber på herrersiden, der satser og heriblandt Fiorentina.

- Vi har mødt hinanden et par gange i Champions League, så jeg føler, at vi kender hinanden. Det er en spændende klub med rigtig gode forhold, og så er der en fed kultur i hele byen, og kvindeholdet har deres egen fanklub, siger Frederikke Thøgersen.

Frederikke Thøgersen har spillet hele sin seniorkarriere i Fortuna Hjørring. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fiorentina var første prioritet

Aftalen kom i stand for et par uger siden, og danskeren har underskrevet en kontakt med italienerne på to år. Efter seks år med flere titler i Fortuna Hjørring er landsholdsspilleren klar til noget nyt.

- Jeg har været i den danske liga længe og været rigtig glad for Fortuna, men nu skal der nye omgivelser til, for at jeg kan udvikle mig endnu mere.

- Jeg glæder mig helt vildt til at spille fodbold på fuldtid i en professionel klub. Det bliver fedt at kunne leve en hverdag med fuldt fokus på fodbolden, siger Frederikke Thøgersen, der er noteret for 47 A-landskampe for Danmark og et mål.

Thøgersen, der til dagligt bor i Aalborg, skal fra efter sommerferien finde sig tilrette i Firenze og i en lilla trøje i stedet for grøn, og selv om flere hold har haft budt ind undervejs i Thørgersens karriere, er hun glad for, hvor hun er landet.

- Min første prioritet var Fiorentina, så jeg glæder mig rigtig meget.

Inden turen går til Italien, skal Frederikke Thøgersen samles med det danske landshold, der møder England i en venskabskamp lørdag den 25. maj. En kamp, du kan se på DR1 fra klokken 13.45.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk