Den næste Harder? Ung pokalfighter kan 'gå hele vejen', hvis hun vil

Søndag fyldte Kathrine Kühl Møller 17 år - dagen inden blev hun kåret til årets pokalfighter.

- Lige nu har jeg en masse motivation for at blive bedre, især med tanke på pokalfinalen, og det er da en drøm at komme på landsholdet, siger Kathrine Kühl Møller, der blev kåret til årets pokalfighter i lørdags. (Foto: DEJAN OBRETKOVIC)

I dansk fodbold er der mange, som meget gerne vil tage titlen som talentfabrik på sig. Med rette.

Især i FC Nordsjælland er prædikatet ikke langt fra skiven. Klubbens filosofi om at bruge unge spillere er allerede forlængst etableret i Superligaen, men også på kvindesiden bliver der givet plads til talenterne, når de byder sig til.

En af dem er Kathrine Kühl Møller.

Lørdag blev hun sammen med FC Nordsjælland pokalmestre, og som om det ikke var nok, så kunne hun slæbe en ekstra pokal med hjem til Farum. Efter kampen blev FC Nordsjællands nummer 23 nemlig kåret som årets pokalfighter.

Som kun 16-årig.

Bevares, allerede dagen efter kunne Kathrine Kühl Møller fejre fødselsdag, sandsynligvis med en lille smule tømmermænd over at have siddet i en partybus fra Thisted til Farum lørdag aften.

Efter pokaloverrækelsen lød det således fra den unge fighter.

- Det er pisse fedt. Og det er mega fedt at få chancen og få lov til at spille med seniorholdet.

- Det er det bedste lige nu, og det er en hel speciel dag, så jeg nyder det bare.

Kathrine Møller Kühl (23) er allerede rykket op på U19-landsholdet. (Foto: DEJAN OBRETKOVIC)

Et ekstremt højt niveau

Står det til Brian Sørensen, cheftræner for FC Nordsjælland, så var søndagens hæder som pokalfighter nok ikke den sidste anerkendelse, som Kathrine Kühl Møller kommer til at modtage i sin karriere.

Den unge offensivspiller har nemlig imponeret hele sæsonen siden hun sidste sommer fik chancen for at træne med hos de voksne.

- Jeg kunne se efter en halv time, at der var noget om snakken, når u-trænerne talte om, at hun kunne blive lige så god som Pernille Harder, siger Brian Sørensen.

Og skal nogen lave den sammenligning, så skal det netop være Brian Sørensen.

Han havde nemlig fornøjelsen af at træne landsholdets anfører Pernille Harder, da hun ikke var mere end 15 år. Senere hentede han selv Pernille Harder til Skovbakken, inden den danske stjerne fortsatte karrieren i Sverige, og senere tog til tyske Wolfsburg.

- Jeg har ikke mødt nogen, der er så beslutsomme som Pernille Harder. Men i forhold til de værktøjer, som Pernille havde i den alder, og som Kathrine har nu, så synes jeg, at Kathrine er teknisk bedre. Pernille var længere fremme mentalt, hun var sulten og målrettet, men Kathrine har allerede også en evne til at navigere i de små rum på banen, som ellers tager mange år at lære, siger Brian Sørensen.

- Hun kan gå hele vejen, men det er op til hende selv.

Efter sommerferien begynder Kathrine Møller Kühl i 2. g. på Frederiksborg Gymnasium. (Foto: DEJAN OBRETKOVIC)

Troede det ville være mere stressende

I efteråret fik Kathrine Kühl Møller debut i Gjensidige Ligaen for FC Nordsjælland mod netop FC Thy-Thisted, og siden da har hun været på holdkortet i stort set alle kampe, sideløbende med hun har passet 1.g på Frederiksborg Gymnasium.

En overgang til seniorfodbold, som har været overraskende nem, lyder det fra den unge pokalfighter.

- Fysisk har det været en stor omvæltning, men jeg troede faktisk, at det ville blive meget mere stressende, end det har været. Men alle har været gode til at tage imod mig, især socialt, siger Kathrine Kühl Møller, der i sit første år som teenager i landets bedste rækker har fået smag for endnu mere fodbold.

- Jeg tager helt sikkert fodbolden mere seriøst nu, end jeg gjorde for et år siden, men der er også meget forståelse for, at jeg har en hverdag, der skal hænge sammen. Lige nu har jeg en masse motivation for at blive bedre, især med tanke på pokalfinalen, og det er da en drøm at komme på landsholdet, siger Kathrine Kühl Møller, der er den yngste spiller på det danske U19-landshold.