Dommeren stjal opmærksomheden i topopgør i 3F Ligaen

Fortuna Hjørring og Brøndby delte i porten, da de spillede 1-1 i den bedste fodboldrække for kvinder.

Brøndby og Fortuna Hjørring spillede 1-1 i torsdagens topopgør i 3F-Ligaen, hvor dommeren kom i fokus og fik afgørende betydning for kampen.

Resultatet betyder, at der stadig er fire point mellem de to hold i toppen af ligaen med fem runder tilbage af slutspillet.

Kampen bød på stærkt spil fra begge sider og flotte mål, men vil nok mest blive husket for en besynderlig hændelse, hvor dommeren udviste den forkerte spiller.

I det ottende minut fik en Fortuna-spiller en friløber mod Brøndby-målet, men hun blev nedlagt med ulovlige midler på kanten af feltet. Klart frispark, og dommeren vurderede også forseelsen til et rødt kort.

Men på trods af at det var Brøndbys Sofie Svava, der begik frisparket, så vurderede kampens dommer, at det var forsvarsspilleren Rikke Sevecke, der begik forseelsen, og hun måtte gå tidligt i bad. En klar fejl af kampens dommer.

Men Brøndby kom sig hurtigt igen med lidt hjælp fra en uheldig Fortuna-spiller.

En bold blev spillet tilbage til Fortunas norske forsvarsspiller Laila Himle, der i stedet for at tage bolden til sig, løb rundt om den.

Det opfattede Brøndbys Nicoline Sørensen, og da Himle fik prikket bolden tilbage mod keeperen, var afleveringen alt for svag. Det straffede Nicoline Sørensen, der nemt udplacerede keeperen og bragte Brøndby foran 1-0.

Begge hold kom til flere chancer i resten af halvlegen, men gik til pause med stillingen 1-0.

Møller med hovedet

Ti minutter inde i anden halvleg var Brøndby tæt på at bringe sig på 2-0. Igen var det Fortuna-forsvaret, der ikke så for godt ud. Mille Gejl opfangede en fejlaflevering, løb mod mål og hamrede til den med højrefoden, men bolden ramte undersiden af overliggeren og keeperen fik styr på den.

Men Fortuna-spillerne vidste, at det var nødvendigt med tre point, hvis håbet om mesterskabet for alvor skulle holdes i live, og de blev ved med at jagte udligningen.

Den kom i 66. minut, hvor Karen Holmgaard sendte en hård bold ind i panden på Caroline Møller i feltet, og hun headede sikkert bolden i mål til stillingen 1-1.

Efter udligningen var det hjemmeholdet, der så ud til at have mest tro på tingene. Men på trods af at Brøndby var i undertal, var det svært for Hjørring at bryde gennem Brøndbys gode organisation og gøre det helt farligt.

Missionen lykkedes ikke for Fortuna, da kampen blev fløjtet af ved stillingen 1-1.

De to hold mødes igen i maj, når der skal spilles pokalfinale.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk