Efter mere end 400 negative tests: Coronafri kvindeliga klar til genstart

Kvindeligaens 12 klubber har alle afleveret udelukkende negative tests to dage før genstarten.

Kvindeligaen genoptages lørdag klokken 14, når første runde af slutspillet og kvalifikationsspillet afvikles. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

’Negativ’ eller ’Ikke påvist’.

Hvad der egentlig står, er underordnet. Men budskabet er det vigtige.

Og sådan et svar har samtlige spillere og medlemmer af klubbernes stab fra landets bedste fodboldrækker for kvinder nu fået.

Således har Kvindeligaen i samarbejde med pharmavirksomheden PentaBase fået svar på de mellem 35 og 40 tests, der er foretaget i hver af de 12 klubber - de tre 1. divisionsklubber, der deltager i kvalifikationsspillet inklusive. Og dermed kan en coronafri fodboldrække genstarte sæsonen lørdag eftermiddag til stor glæde for ligaens chef Nicolai Kaas.

- Det er rigtig gode nyheder. Vi har ingen positive, og det samme gælder også dommerne, som vi ligeledes har fået testet.

- Så nu er vi klar til kamp på lørdag, og det glæder jeg mig helt vildt til, siger Nicolai Kaas til DR Sporten.

Nervøs for første svar

Ligesom al anden sport satte coronakrisen en stopper for de oprindelige planer for Kvindeligaen, og turneringen har således ligget stille siden afslutningen af grundspillet i november måned.

Derfor er det også en fodboldsulten liga, der i weekenden genoptages, og Nicolai Kaas har derfor ikke været helt rolig de seneste dage, hvor han har ventet på at svarene er tikket ind.

- Jeg må sige, at jeg har været lidt nervøs de sidste par dage for, hvordan det her ville gå, men jeg må bare sige, at klubberne og det sundhedspersonale, der har foretaget testene, har været fantastiske, siger Nicolai Kaas.

Fremover vil Kvindeligaens aktører blive testet hver mandag eller tirsdag for at sikre, at der ikke udbryder smitte spillerne imellem. Derudover skal spillerne selvtestes ved at svare på en række spørgsmål og deres temperatur.

- Er der den mindste hoste eller sløjhed, skal man ikke møde op, men bliver i stedet sendt til læge, fortæller Nicolai Kaas.

Kvindeligaen genoptages lørdag klokken 14, når første runde af slutspillet og kvalifikationsspillet afvikles.