Favoritholdet afværger overraskelsen fra Thy-Thisteds decimerede mandskab

Brøndby IF fører fortsat kvindeligaen i fodbold efter en 2-1 sejr over FC Thy-Thisted.

Brøndby vandt søndag 2-1 over FC Thy-Thisted på udebane. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

I søndagens topopgør i kvindeligaen, skulle Brøndby IF på besøg hos sæsonens foreløbige overraskelse, FC Thy-Thisted.

Sidste års fjerdeplads startede nemlig sæsonen ud med at vinde over de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring, og lå på førstepladsen i flere runder. I dag gjaldt det så storklubben Brøndby.

Og sidste sæsons pokalfinalister fra Thy-Thisted var da også på vej mod endnu en overraskelse mod et tophold.

I slutningen af første halvleg scorede Mathilde Kjeldgaard til 1-0 for hjemmeholdet.

Men kort inde i anden halvleg fik Thy-Thisteds Nadia Søderberg vekslet sit andet gule kort til et rødt, og så måtte hjemmeholdet spille resten af kampen med 10 spillere på banen. Og det udnyttede Brøndby.

Det 20-årige Brøndby-talent og landsholdspiller Mille Gejl Jensen udlignede til 1-1, og hen mod slutningen af kampen sørgede Freja Sørensen Abildå for at lukke og slukke. 2-1 til Brøndby.

Dermed forbliver Brøndby ligaens førerhold, mens Thy-Thisted ryger ned på fjerdepladsen efter Fortuna Hjørring.

Nyt hold på andenpladsen

Med Thy-Thisteds nederlag i dag, ligger oprykkerne fra HB Køge på andenpladsen i Gjensidige Kvindeliga efter 4-1 sejren over AGF lørdag.

Det målrige opgør mellem HB Køge og AGF begyndte jævnbyrdigt, indtil HB Køge satte skub i kampen med det første mål efter 19 minutter, smukt eksekveret af norske Kelly Maureen Fitzgerald.

I anden halvleg faldt scoringerne tæt. På bare syv minutter stod der pludselig 4-1 på måltavlen til gæsterne fra HB Køge.

Men kvinderne fra Køge har også vist i denne sæson, at de kan score mål. De har ligaens bedste målscore efter syv kampe med hele 17 fuldtræffere. Seks af dem har irske Kyra Carusa som afsender, og det gør hende på nuværende tidspunkt til ligaens topscorer sammen med Nanna Christiansen fra Brøndby.

Carusa sørgede da også for HB Køges tredje og fjerde mål i nedsablingen af AGF.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret i videoen herunder.

Bundproppen med endnu et nederlag

AaB sidder fast i bunden af tabellen med bare ét point efter syvende runde. Heller ikke i dag var jagten på sejr succesfuld for de bolchestribede, da de hjemme tog imod KoldingQ.

Det nyoprykkede AaB-mandskab holdt dog stand i langt størtsedelen af opgøret mod det noget mere rutinerede KoldingQ-hold.

Kampens eneste scoring faldt nemlig efter 83 minutter af det nykøbte, 18-årige talent, Cecilie Fløe, som altså bliver matchvinder for KoldingQ i 1-0 sejren.

Fortuna knuste FC Nordsjælland

I lørdagens sene kamp fik Fortuna Hjørrings offensiv for alvor lov at blomstre, da FC Nordsjælland blev slået med 4-1 i Farum.

Allerede efter seks minutter fik Machaela George styret bolden i mål for Fortuna Hjørring.

Men efter en lille halv time satte FC Nordsjællands angriber Camilla Kur selv et angreb op, da hun fint spillede bolden ud på højre fløj. Efter lidt tilfældigheder havnede bolden igen for fødderne af Kur, der sikkert kunne sætte udligningen i mål.

Den stilling holdt en time ind i kampen. Her mistede FC Nordsjælland bolden tæt på eget mål, og Indiah-Page Riley udnyttede hurtigt boldtabet til at sende Fortuna Hjørring i front på ny.

Samme Riley kom i fokus med små ti minutter tilbage af opgøret, da hun slap alene i gennem og forsøgte at spille bolden på tværs. Her ramte den lidt uheldigt foden af Jessica Davis, der sendte bolden i eget mål til 3-1.

Til sidst lukkede Indiah-Page Riley opgøret med en scoring til 4-1, da hun fint sendte en returbold i nettet. Med sejren kravler Fortunna Hjørring op på tredjepladsen i kvindernes bedste fodboldrække.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret i videoen herunder.