FC Nordsjælland og Brøndby deler i topduel

Nordsjælland og Brøndby spillede 1-1 i tredje runde af Gjensidige Kvindeliga.

Amalie Vangsgaard (til højre) scorede efter 53. minutter, men målet var ikke nok til en hjemmesejr. (Foto: DEJAN OBRETKOVIC © (c) Scanpix)

Der var topduel i Gjensidige Kvindeliga onsdag aften, da pokalmestrene fra FC Nordsjælland hjemme tog imod Brøndby.

Det var to hold med selvtillid, der begge havde seks point på kontoen efter de første to kampe i ligaen.

Kampen får sin første store chance efter små fem minutters spil, hvor Nordsjællands Camilla Kur Larsen sender en elegant indenomsaflevering i dybden til Florentina Spanu Olar, der ikke formår at gengælde det flotte oplæg med en scoring.

Tæt på en halv times spil kommer Brøndby frem til deres første store chance i opgøret. Det er Theresa Eslund, der tester træværket efter et solidt spark en meter ude fra målfeltet. Brøndby-anføreren afslutter første gang, men det hårde skud rammer indersiden af stolpen og kanonerer ud.

Kort inden pausen har Brøndby igen en stor chance, hvor en dybdebold ender hos Agnete Nielsen, der forsøger at sparke fladt mod stolpen, men Tatyane Santos i Nordsjælland-målet er vågen og blokerer skuddet.

En første halvleg, hvor spillet og chancerne bølgede frem og tilbage.

En anden halvleg hvor de bruger hovedet

Det bliver til mere end de store chancer i anden halvleg, hvor Nordsjælland får tilkæmpet sig et hjørnespark efter 53. minutters spil.

Florentina Olar sender en lang bold mod bagerste stolpe, hvor Amalie Vangsgaard står placeret. Vangsgaard tager en skridt tilbage, hvorefter hun på akrobatisk vis header bolden i det lange hjørne over en chanceløs Katrine Abel i Brøndby-målet.

FC Nordsjælland blev i juli Pokalmestre for første gang i klubbens korte historie. (Foto: Michael Barrett Boesen © Copyright © Michael Barrett Boesen)

Nordsjællændere får ikke lov til at være foran længe. Fire minutter senere bringer Brøndbys Nanna Christiansen balance i regnskabet med endnu et hovedstødsmål.

Det var igen et hjørnespark mod bagerste stolpe, hvor en umarkeret Nanna Christiansen kunne heade bolden i det lange målhjørne.

De to hurtige scoringer efter hinanden giver igen stilstand i kampen, hvor begge hold lige skulle ryste målene af sig.

Kampen åbnede sig mere op i kampens sidste minutter, men de helt store chancer udeblev.

Selvom begge hold havde mulighed for at tage alle tre point, så ender det underholdende opgør 1-1.

FC Nordsjælland er efter opgøret på ligaens andenplads med syv point – Brøndby har sammen antal point på ligaens tredjeplads.

Alle hold var i aktion – FC Thy-Thisted Q alene på førstepladsen

Alle otte hold i kvindeligaen var i aktion onsdag aften.

I Aarhus tog hjemmeholdet imod FC Thy-Thisted Q, der kunne rejse mod Thisted med en 1-0-sejr i baggegen efter en scoring af Malene Sørensen. FC Thy-Thisted Q kravler ligeledes op på ligaens førsteplads med maksimumpoint efter tre kampe – modsat har AGF tabt deres første tre kampe.

De forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring tog imod Aab. Her var det Fortuna, der kunne sende gæsterne hjem til Aalborg med et nederlag på 4-0. Aab har ligesom AGF stadig deres første point i ligaen til gode.

I aftenens sidste opgør blev der også scoret fire mål, men de blev fordelt lidt anderledes. HB Køge vandt deres anden kamp i ligaen efter en 3-1-sejr over KoldingQ.