FC Nordsjælland om satsning på kvindefodbold: ’Superliga-klubberne skal bare komme i gang’

FC Nordsjælland drømmer om, at de øvrige Superliga-klubber også begynder at satse på kvindefodbold.

Inden længe kan FC Nordsjælland måske have to hold i landets bedste række. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der bliver satset på kvindefodbolden i FC Nordsjælland, hvor klubbens førstehold det seneste halve år har haft samme hjemmebane som herreholdet.

Samtidig investerer klubben i både talentarbejde og førsteholdsspillere på kvindesiden.

Senest er fløjspilleren Natasha Shirazi og den tidligere landsholdsspiller Camilla Kur blevet præsenteret som nye spillere på holdet, mens Fortuna Hjørrings tidligere træner Brian Sørensen er blevet tilknyttet som sportslig ansvarlig på klubbens førstehold, som spiller i 1. division.

Oprustningen på kvindeholdet har derfor været stor frem mod foråret, hvor der skal spilles om oprykning til landets bedste række.

Og i Farum håber de, at andre Superliga-klubber nu vil følge det eksempel i fremtiden.

- Vores besked til de øvrige Superliga-klubber er, at de bare skal komme i gang, siger Christian Taylor, der er chef for kvindefodbold i FC Nordsjælland.

- Det ville være fantastisk for kvindefodbolden i Danmark, hvis vi bare kunne lokke en eller to Superliga-klubber til at starte et kvindefodboldhold op, fortsætter han.

Går efter oprykning

FC Nordsjælland har ambitioner om at rykke op i landets bedste række denne sommer.

Skulle det lykkes, er klubben gået fra Sjællandsserien til 3F Ligaen på bare to år. Og derfor mener Christian Taylor også, at det er et overskueligt projekt for landets øvrige fodboldklubber, hvis de vil være med blandt de bedste.

- Jeg går virkelig og håber på, at der er nogle andre klubber, der kigger på os og siger: ’Hvis de kan gøre det i FC Nordsjælland, så kan vi også gøre det’, siger han.

For mulighederne og potentialet er til stede, mener han. Det er til at finde gode spillere til en fornuftig sum, og det sportslige niveau kan derfor sagtens løftes uden alt for mange udgifter til følge.

Og derfor vil han også gerne slå fast, at den sidste spiller endnu ikke er hentet til Farum denne vinter.

- Vi har forstærket os gevaldigt offensivt, så nu begynder vi at kigge på forsvarsspillere. Der kan sagtens komme yderligere to eller tre spillere til over vinteren. Forventningerne er klart, at vi skal rykke op til sommer, lyder det videre.

FC Nordsjællands kvindehold indleder oprykningsspillet mod Odense Q den 4. april næste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk