Fem oprykninger på stribe: B93 er klar til at indtage 3F Ligaen

B93 er gået fra Serie 1 til 3F Ligaen på rekordtid. Nu vil klubben etablere sig ved at nå slutspillet i debutsæsonen.

B93 er ny i 3F Ligaen. Foto: Heribert Gallardo

Det var ikke yndefuldt, da sammenslutningen af B93-HIK-Skjold i september 2014 trak sit hold fra 3F Ligaen.

Rod i regnskaberne, forvirring over fremtiden og sportslig slingrekurs satte over sommeren den sjællandske sammenslutning under pres, hvilket resulterede i, at alle klubbens spillere i protest forlod klubben.

I stedet måtte et ungdomshold forsøge at samle stumperne, hvor resultaterne også blev derefter. I september var det dog slut. B93-HIK-Skjold trak sig, og blev tvangsnedrykket til Serie 1.

Moderklubberne til projektet var ikke interesseret i at drive det videre, og med mere end over 100 ungdomsspillere uden tag over hovedet blev der kigget vidt og bredt for at finde nogen til at overtage depechen.

B93 blev klubben, der pustede til gløderne, fik sat ild til projektet, selv om udgangspunktet stadig var, at det kommende hold skulle spille i Serie 1.

Og nu, fem oprykninger i træk senere, står den lørdag for første gang på 3F Liga for B93, der i foråret tog det sidste spring ind i det fine selskab.

En stor dag, fortæller Bjarke Møller, der er ansvarlig for pige- og kvindeafdelingen i B93.

- Der er grund til at fejre, at det første gang vi på egen hånd skal spille i 3F Ligaen. Vi vidste tilbage i 2015, at vi havde store talenter, så vi var nødt til få sat turbo på og få os spillet op i rækkerne, og det må man sige, vi har gjort. Fem oprykninger på stribe er lidt af et kunststykke, siger Bjarke Møller.

Satsning på talentarbejde

Vejen til 3F Ligaen for B93 har været grundlagt i en strategi om at udvikle talenter, og det kommer det også til at være i den nærmeste fremtid.

- Vi har et helt andet setup nu, end der var tidligere. Vi har satset enormt meget på talentarbejde, og vi en del U-landsholdsspillere i klubben, siger Bjarke Møller.

Han frygter ikke, at det unge B93-hold kommer til at være kanonføde i den kommende sæson. Fødekæden i klubben er på plads.

- Før har vi nok været 'underdog' på talentsiden, men nu har vi et godt fundament til at have et hold i 3F Ligaen, siger Bjarke Møller, der gerne ser, at første sæson bliver brugt til at slå rødder i den bedste række, og så kan der ellers bygges på.

- Målsætningen for første sæson må være at nå med i slutspillet, så vi kan få konsolideret projektet, men vi kan også godt se, hvad der sker i kvindefodbolden lige nu, hvor mange klubber investerer, men vi vil gerne være med i toppen på sigt, siger Bjarke Møller.

Inspiration fra udlandet

En af nøglerne til at indfri B93's ambitioner sidder på trænerbænken.

Spanske Jessica Rodriguez har i foråret stået i spidsen for B93's hold i kvalifikationsligaen, og Rodriguez, der både har Uefa's A- og Pro-licens, har allerede været med til at skubbe klubben i den rigtige retning, lyder det fra Bjarke Møller.

Jessica Rodriguez. Foto: Mark Bernquist

- Jessica har været talenttræner i FC Barcelona, og har selv været aktiv på det spanske landshold og i Espanyol, så hun har været med til at videreudvikle elitemiljøet i B93.

Som lidt ekstra krydderi, har tilgangen af Jessica Rodriguez også åbnet døre til at søge fornyelse og inspiration en anelse syd for grænsen, hvor et samarbejde med Espanyol gerne skal komme talenterne i B93 til gode.

- Gennem Jessica har vi etableret en samarbejdsaftale med Espanyol, så vi blandt andet kan sende spillere på træningsophold hos dem, og samtidig få spillere den anden vej. Hvis vi gerne vil bide os fast i toppen af dansk fodbold, så er det vigtigt, at vi også tænker ud over Danmarks grænser, for talentmassen herhjemme har også begrænsninger, siger Bjarke Møller.

B93 sparker den nye sæson af 3F Ligaen i gang mod KoldingQ klokken 12.30 på Østerbro Stadion.

Facebook
Twitter