Forløsende sejr til de forsvarende danske mestre: 'Vi stod sammen, når det gjaldt'

AGF kunne ikke følge med Fortuna Hjørring og tabte 0-2 på hjemmebanen Ceres Park.

2. runde af Gjensidige Kvindeliga

En af de rigtig varme sommerdage i Danmark dannede ramme om kampen i Gjensidige Kvindeligaen, hvor AGF Kvindefodbold for første gang nogensinde spillede på Ceres Park - og det var endda mod de forsvarende danske mestre fra Fortuna Hjørring.

Det blev dog ikke til den ønskede sejr for østjyderne, der tabte 0-2.

Meget var på spil for AGF, da det ikke blot handlede om at få en sejr med videre, men også om at præstere på en historisk dag for AGF på Ceres Park og samtidig vise aarhusianerne, at de kan være med i toppen.

- Vi vil jo for alt i verden gerne vinde alle kampe, men trods nederlaget i dag synes jeg, vi leverer en hæderlig indsats, og jeg håber virkelig, at vi har givet et indtryk af, at vi vil, og vi sagtens kan være med i toppen, fortæller angriberen fra AGF Sofie Bloch efter kampen.

Favoritterne sejrede på udebane

Gæsterne fra Hjørring fik en drømmestart, da de bragte sig foran efter blot fem minutters spil med Olivia Holdt som målscorer, da en dyb bold blev vekslet til kampens første scoring.

- Det var helt fantastisk at score. Det gav en rigtig god start, og samtidig scorede jeg mit første mål for min nye klub. Jeg elsker at score mål, og jeg elsker at være kampafgørende, så jeg håber på mange flere mål i sæsonen, fortæller Olivia Holdt.

Chokstarten satte sig lidt i AGF, der fra starten af første halvleg havde svært ved at få sat de store chancer op mod et stærkt defensivt Fortuna Hjørring-mandskab.

Efterhånden fik AGF arbejdet sig ind i kampen, spillet sig til et par chancer, men mest farlig blev angriber Sofie Bloch i første halvleg, der bankede bolden mod mål, men Freja Thisgaard var på plads. Begge hold formåede i resten af første halvleg at holde målene tomme og kunne gå til halvleg 0-1 til udeholdet.

Anden halvleg var noglenlunde samme scenarie. Fortuna Hjørring var hurtig ude af starthullerne, og efter små ti minutter kunne Rebekka Frederiksen sparke nordjyderne foran 2-0.

Det blev også kampens resultat på en varm dag, hvor der blev brugt mange kræfter af begge hold - heldigvis for spillerne var der indlagt flere vandpauser.

- Det betyder sindssygt meget med den sejr i dag. Vi er forsvarende mestre, og det vil vi gerne bevise, siger målscorer Olvia Holdt.

Cheftræner for Fortuna Hjørring Niclas Hougaard var også glad og tilfreds med sejren ovenpå sidste weekends overraskende nederlag.

- Det var enormt forløsende med en sejr. I dag sparkede vi bolden i mål, men jeg synes også, vi arbejdede hårdere. Vi stod sammen, når det virkelig gjaldt, fortæller han.

AGF'erne måtte i dag undvære deres anfører Christina Ravn, der blev skadet i sidste uges kamp.

Toppen mod bunden

Selvom der kun er spillet to kampe i Gjensidige Kvindeliga, så har Farum BK lagt sig i spidsen med 6 mål og et clean sheet.

Det skete efter dagens kamp i Nordjylland, hvor de vandt 2-0 over AaB. Det betyder omvendt, at AaB har placeret sig sidst i tabellen.

Camilla Larsen scorede kampens første mål efter 45 minutter, mens Laura Lillholm Petersen lukkede kampen med sit mål efter 81 minutter.

Sølvvinderne vandt hjemme

På Brøndby Stadion havde begge hold en sejr med fra ligaens første runde. Oprykkerne fra HB Køge var på en svær opgave, da de mødte sølvvinderne fra Brøndby IF på hjemmebanen i Brøndby - og de gulblusede levede op til favoritværdigheden og snuppede en 1-0 sejr.

Der skulle dog gå 78 minutter før Pernille Larsen, der blev skiftet ind ti minutter før scoringen, fik sparket Brøndby til sejr.

God portion selvtillid

På hjemmebanen i Thy tog FC Thy-ThistedQ imod KoldingQ. Med en sejr over de danske mestre fra Fortuna Hjørring var det et hjemmebanehold med en god portion selvtillid i bagagen, der mødte KoldingQ mandskabet.

Det så ellers ud til, at det skulle blive en målløs kamp, da det ikke lykkedes holdene at få scoret i den ordinære spilletid. Men fem minutter inde i anden halvlegs overtid fik Beate Marcussen hamret bolden i kassen med assist fra Maja Østergaard og kunne med denne scoring hive en sejr og tre point hjem til FC Thy-Thisted.