Forsvarende mestre med matchbold inden topbrag: 'Vinder de, er guldet halvvejs i Køge igen'

Mesterskabet kan blive så godt som afgjort, når Fortuna Hjørring og HB Køge brager sammen mandag.

HB Køge ligger i en god position til at genvinde det danske mesterskab. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Det er creme de la creme, toppen af poppen, simpelthen det bedste af det bedste, når Fortuna Hjørring og HB Køge mandag brager sammen i en drabelig duel om guldet i Kvindeligaen i fodbold.

De to hold har vist skræmmende styrke gennem hele sæsonen og drøner nu side om side mod det danske mesterskab. Men kun ét hold kan komme først.

Forud for dagens kamp ligger HB Køge trods alt lunest i svinget med et forspring ned til Fortuna Hjørring på fem point med syv kampe tilbage. Men da de to hold skal mødes to gange, kan begge hold altså selv afgøre, hvor mesterskabet skal stå.

Presset er dog på Fortuna Hjørring, erkender cheftræner Brian Sørensen, der ser kampen som en must-win, hvis drømmen om nordjysk guldfest skal realiseres.

- Vi SKAL vinde kampen. Med uafgjort er der stadig fem point op, og det nægter jeg at tro, at de smider. Så skal de smide en kamp ud over den sidste mod os, og det har jeg svært ved at se, at de gør.

- Taber vi, er der otte point op, og det er urealistisk at indhendte, så vi skal forsøge at vinde, så vi kan få åbnet guldduellen op igen. Og det er selvfølgelig også det, vi går efter, siger Brian Sørensen.

Sørensens trænerkollega på HB Køge-bænken, Søren Randa-Boldt, kommer dog ikke til at invitere til guldfest, hvis HB Køge vinder kampen.

Søren Randa-Boldt vil sende mesterskabet til HB Køge, hvis det bliver til sejr over Fortuna Hjørring. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Det er alt for tidligt. Vi kan sagtens nå at dumme os alligevel.

- Men jeg vil da gerne indrømme, at det ser rigtig godt ud, hvis vi vinder, siger den succesrige HB Køge-træner.

Lidt mere bombastisk i sin udmelding tør DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminovic til gengæld godt at være.

- HB Køge taber bare ikke særligt mange kampe, så de har den ene hånd på pokalen, hvis de vinder. De er så bundsolide, og de har fået styr på nogle småting, som de døjede lidt med i efteråret, hvor de ikke var kyniske nok foran mål.

- Vinder de, er guldet halvvejs i Køge igen.

Garanti for spænding og underholdning

Sidst, Fortuna Hjørring og HB Køge bragede sammen, endte det med en afklapsning af nordjyderne. 4-0 vandt HB Køge hjemme på Sjælland i en kamp, hvor især skarpheden var til forskel.

Den kamp ligger dog over seks måneder tilbage, og meget er efterfølgende sket. Fortuna Hjørring har ikke tabt en kamp af betydning siden det sviende nederlag, og især hjemme i Hjørring er de nærmest urørlige.

Derfor er det også svært, men ikke umuligt, at udpege en favorit.

- De to hold er ikke så langt fra hinanden. Jeg er imponeret over, hvordan Fortuna Hjørring har spillet, selvom de mistede Emma Snerle i vinter. De har ikke været særligt gode til at vinde de her indbyrdes kampe, og det skal de jo gøre, hvis de skal blive danske mestre, siger Arnela Muminovic og fortsætter.

Emma Snerle var topscorer med 13 mål i ligaen for Fortuna Hjørring, inden hun tog turen til England og West Ham. (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

- Men jeg har alligevel HB Køge som favoritter, især på grund af den stabilitet de har.

Hvordan forventer du, kampen vil forløbe?

- Det plejer at være nogle åbne kampe, når de mødes – der sker altid et eller andet. Dem, der har den bedste offensiv på dagen, vinder kampen, slutter Anrela Muminovic.

Kampen starter mandag kl. 13.00, og anden halvleg kan følges direkte i Liga på P4.