Forsvarsprofil fra FC Nordsjælland fik hjælp af rivalen til at komme ud af USA

Brianne Reed var strandet hjemme ved familien i New Jersey under coronakrisen.

Brianne Reed har spillet i FC Nordsjælland siden februar 2019. (Foto: undefined © FC Nordsjælland)

Der er langt hjem fra USA. Og under coronapandemien har afstanden måske føltes endnu længere. For fly over Atlanterhavet har der ikke været mange af.

Derfor var det pludselig tvivlsomt, om FC Nordsjællands forsvarsprofil Brianne Reed kunne komme hjem fra familiebesøget i New Jersey, da en genoptagelse af kvindefodbolden i Danmark begyndte at komme tættere på.

Derfor måtte hun tage en utraditionel og lettere panikagtig løsning i brug, da hendes flyafgang blev aflyst som en af mange afgange.

Instagram skrev hun til Fortune Hjørrings amerikanske målmand, Kelsey Daugherty, der også havde været hjemme i USA for at besøge familien i coronatiden. Men i modsætning til Reed, havde Fortunas målmand fundet en vej til Danmark.

Derfor anbefalede Daugherty, at Reed bookede en rejse med transit tre forskellige steder. En hektisk, men også brugbar løsning, fortæller Brianne Reed, der nu er hjemme i Danmark og klar til at trække i spillertøjet til årets første ligakamp mod netop Fortuna Hjørring.

- Jeg aner stadig ikke helt, hvordan jeg kom hjem til Danmark. Men det lykkes på en eller anden måde, siger hun og fortsætter.

- Jeg er helt klar til weekendens kamp, og nu glæder jeg mig bare rigtig meget. Vores mål er at komme i Champions League næste år. Derfor skal vi virkelig vise vilje i de fem slutspilskampe. Vi har det hele på vores skuldre, men jeg ved også, at vi har styrken til at tage den chance, vi har nu.

Før indledningen på mesterskabsspillet er FC Nordsjælland fire point efter Fortuna Hjørring på førstepladsen, mens der blot er to point op til Brøndby på andenpladsen. De to bedste hold får en plads i næste års Champions League.

Hjalp til med coronatest

Selvom Champions League-billetten skulle komme i hus, så er det dog stadig tvivlsomt, hvordan turneringen bliver afviklet.

For coronavirusset hærger fortsat mange steder i verden. Det mærkede Brianne Reed også, da hun var hjemme i USA, hvor hun qua sin uddannelse i folkesundhed nåede at få et job som temperaturtester.

Brianne Reed hjalp til med at teste for coronavirus hjemme i USA. (Foto: PRIVATFOTO)

- Der var virkelig stor brug for hjælp, så jeg synes, at det virkelig fedt, at jeg kunne gøre en forskel. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle bruge min uddannelse til noget, men lige pludselig kunne jeg stå i fuld beskyttelsesdragt og hjælpe i frontlinjen. Det var en fantastisk følelse, at jeg kunne være med til at mindske smitterisikoen.

- Det er virkelig essentielt, at folk hjælper, hvor de kan. Og selvom det kan virke som et banalt job, så følte jeg virkelig også, at jeg gjorde et vigtigt job, siger hun.

Jobbet måtte hun dog hurtigt lægge fra sig igen, da det stod klart, at den bedste kvindelige fodboldrække i Danmark kunne genoptages den 6. juni.

Efter en lang hjemtur og en uge i karantæne er Brianne Reed nu klar til at træde ud på kunstgræsset i Farum, når FC Nordsjælland får besøg af Fortuna Hjørring i sæsonens første opgør i mesterskabsspillet.

Kampen spilles klokken 14 og kan ses direkte på Eurosport 2.