Fortuna Hjørring henter guldet tilbage fra Brøndby

Med 1-1 hjemme mod Brøndby sikrede Fortuna Hjørring sig mesterskabet i sidste spillerunde.

Fortuna Hjørring er ny danmarksmester i kvindefodbold efter 1-1 hjemme mod den forsvarende mester, Brøndby, i sidste spillerunde.

De to klubber har delt samtlige mesterskaber siden 2002 mellem sig, og lørdag svingede pendulet igen til nordjysk side efter en indimellem rodet og taktisk forestilling.

Fortuna Hjørring, der også vandt grundspillet, lå inden kampen to point foran Brøndby i Gjensidige Kvindeliga, og i begyndelsen af første halvleg blev den føring udbygget.

Det skete, da Fortuna Hjørring kom foran efter 18 minutter på et straffespark.

Emma Snerle fik tilkæmpet sig det i en løbeduel med Brøndbys Caroline Pleidrup, der bestemt ikke var tilfreds med kendelsen.

Snerles landsholdskollega Caroline Møller var sikker fra pletten og scorede dermed sit 14. sæsonmål.

  • Fortuna Hjørring havde flere gode muligheder i første halvleg, og kom da også foran med 1-0. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
  • Brøndbys Nanna Christiansen udlignede dog til 1-1 inden pausen på et velplaceret hovedstød. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
1 / 2

Bagud 0-1 var kravet til Brøndby mindst to scoringer uden at lukke flere mål ind, for at gæsterne ville genvinde mesterskabet.

Det gav både åbninger på det forcerende Brøndby-hold og medvind til hjemmeholdet, der kom til flere store chancer derefter.

Brøndby med Årets Profil i kvindeligaen, Nanna Christiansen, havde svært ved at komme frem til det store, men fem minutter før pausen udlignede Per Nielsens tropper alligevel til 1-1.

Nanna Christiansen stod helt fri efter et indlæg fra Frederikke Lindhardt i venstresiden og kunne uforstyrret heade bolde op under overliggeren.

Svært ved at skabe chancer

Anden halvleg startede med Brøndby i teten, men udviklede sig til en rodet affære, hvor begge hold vidste, at en scoring imod kunne blive skæbnesvanger.

Brøndby vidste samtidig, at holdet ikke havde vundet over de nordjyske ærkerivaler i de seneste fire forsøg.

Først med en halv time tilbage fik det stadigt mere defensivt orienterede Fortuna-mandskab en god mulighed, men Brøndby- og landsholdsmålmand Kathrine Abel kom godt ud af sit mål.

Herefter overtog gæsterne igen taktstokken, og mod slutningen af kampen voksede presset mod Freja Thisgaards Fortuna-mål.

Den helt store chance kom dog aldrig.

Siden Brøndby blev mester i 2013, har Brøndby og Fortuna skiftedes til at vinde mesterskabet, og den tendens fortsatte dermed.

Årets tredjeplads går til Farum BK.