Fortuna kæmper sig mod toppen med sejr, mens Brøndby igen mister point

Lørdag har budt på fire kampe i Gjensidige Kvindeligaen.

Fortuna Hjørring tog en sejr på hjemmebane mod AGF. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Lørdag var der fire kampe på programmet i Gjensidige Kvindeligaen. Brøndby skulle hjemme mod FC Nordsjælland forsøge at revanchere 5-0 nederlaget til HB Køge ugen forinden, mens Fortuna Hjørring gæstede lokalrivalerne AaB, HB Køge var et smut i Kolding, mens FC Thy ThistedQ hjemme tog imod AGF.

Få overblikket over lørdagens resultater her.

Brøndby - FC Nordsjælland: 0-0

Slaget om København endte uden vinder, da opgøret mellem Brøndby og FC Nordsjælland endte 0-0. Dermed fik Brøndby en lille oprejsning fra 0-5-nederlaget til HB Køge i forrige uge.

Med det ene point hopper Brøndby op på 26 af slagsen, og topper dermed tabellen.

FC Nordsjælland ligger på en fjerdeplads med 18 point.

AaB - Fortuna Hjørring: 1-4

I det nordjyske var der også lokalopgør, da AaB tog imod de forsvarende danske mestre fra Fortuna Hjørring. Og her var der ingen slinger i valsen fra favoritterne fra Hjørring.

Sofie Lundgaard bragte gæsterne foran 1-0 allerede efter tre minutter, og inden første halvleg var slut, havde Olivia Møller Holdt fordoblet Fortuna Hjørrings scoringer.

I anden halvleg blev det 3-0 ved Emma Snerle, inden Cille Bundgaard Holst sparkede AaB på måltavlen med sin scoring til 1-3. Christina Carp lukkede og slukkede for Fortuna Hjørring til 4-1.

Med sejren kravler Fortuna Hjørring op på ligaens andenplads med 22 point, mens Aab ligger sidst med kun et enkelt point.

KoldingQ - HB Køge: 3-3

Rækkens helt store overraskelse i denne sæson har været HB Køge, men i dagens opgør mod KoldingQ skulle sjællænderne helt ind i overtiden for at skaffe det ene point.

Makenzy Doniak havde ellers bragt HB Køge foran 1-0, men to scoringer af først Cecilie Fløe og derefter Signe Hansen Baattrup sendte KoldingQ til pause med en 2-1-føring.

Efter pausen bragte Madalyn Ann Pokorny balance i regnskabet efter 51 minutters spil, men fem minutter før tid sendte Sofie Thrane Hornemann KoldingQ på sejrskurs med sin scoring til 3-2.

Og så lignede det en hjemmesejr, men i overtiden udlignede Kyra Carusa til 3-3. Dermed kunne de to hold hver tage et point med fra det målrige opgør.

HB Køge indtager tabellens tredjeplads, mens KoldingQ er nummer fem.

FC Thy ThistedQ - AGF: 1-3

Rundes sidste kamp blev spillet i Thisted, hvor AGF var på besøg. Og selvom det var hjemmeholdet, som var favoritter, så blev det gæsterne, som løb med alle tre point.

Sofie Bloch Jørgensen scorede to gange i første halvleg og Christina Beck en enkelt, og så kunne AGF gå til pause foran 3-0.

Efter pausen reducerede Sarah Hansen til 1-3 for FC Thy ThistedQ, men mere blev det ikke til for hjemmeholdet.

Med sejren hopper AGF op på seks point, syv point efter netop FC Thy ThistedQ på rækkens sjetteplads.

Facebook
Twitter