Fortuna napper førstepladsen efter Brøndby-skuffelse i Aarhus

Brøndby tabte overraskende til VSK Aarhus, og da Fortuna Hjørring slog BSF sikkert, overtager nordjyderne ligaens førsteplads.

Billedet er fra Fortuna Hjørrings 4-0-nederlag til Lyon i Champions League. Det gik noget bedre for nordjyderne søndag mod BSF. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Brøndby kunne med en sejr i Aarhus over VSK i dag overtage førstepladsen i Kvindeligaen.

Lørdag tabte Farum BK nemlig overraksende til KoldingQ, hvilket betød, at de gule fra den københavnsk vestegn med tre point mod VSK Aarhus ville blive ny etter i den bedste fodboldrække for kvinder.

Men sådan skulle det ikke gå. I stedet måtte Brøndby se sig slået 3-2 i Aarhus.

Nederlaget skyldtes ikke mindst, at favoritterne fra hovedstaden efter 36 minutters spil var nede med 3-0. Trods to mål af gæsternes Josefine Hasbo før pausen formåede Brøndby ikke at ændre på, at holdet måtte rejse skuffede hjem med et 3-2-nederlag i bagagen.

Det betød, at Fortuna Hjørring i stedet kunne indtage Kvindeligaens førsteplads, efter vendelboerne slog bundholdet BSF med 4-0.

Med sejren på hjemmebane ligger Fortuna Hjørring á point med Farum BK på ligaen førsteplads, men nordjyderne rykker op som nummer to på grund af en bedre målscore.

Med fire kampe igen af grundspillet kan BSF matematisk stadig nå at komme med i top-6, men det ser svært ud for holdet.