Genstart af kvindernes liga vækker både glæde og bekymring

Klubberne glæder sig til igen at spille fodbold, men frygter de økonomiske omkostninger.

- Hvad sker der så, hvis ikke vi kan finde pengene og leve op til alle de nye krav og regler – aflyser vi så sæsonen igen, spørger eliteformand i Fortuna Hjørring Kim Brix. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der var god grund til at juble tirsdag aften for de danske klubber i landets bedste fodboldrække for kvinder, Gjensidige Ligaen.

Her meddelte DBU nemlig, sammen med Kvindeliga-udvalget, at turneringen begynder igen den 6. juni og gennemføres med fem runder - i stedet for de normale ti runder - i både i slutspillet og i kvalifikationsspillet.

Den udmelding vækker naturligvis glæde hos klubberne, som nu kan se frem til at sende spillerne tilbage på græs, få tilskuere på stadion og levere et produkt.

Også selv om turneringen bliver væsentligt forkortet.

Sådan lyder det fra Kim Brix, eliteformand i Fortuna Hjørring, der ligger i spidsen af Gjensidige Ligaen.

- Det er altid træls med kort tid at kunne forberede sig i, men vi er klar, og vi synes ikke, at vi kan tillade os at brokke os. Vi glæder os helt vildt, og vi ser ikke, at der er noget alternativ.

Prisen bekymrer

Der kan dog blive et alternativ, hvis ikke DBU og Kvindedivisionsforeningen lykkes med at skabe det økonomiske fundament, som kan betale for de omfattende forholdsregler og tests, som coronasmitten har medført for at holdene kan gå på banen.

Siden den 9. maj har DBU og Kvindedivisionsforeningen arbejdet på at finde midler til at genstarte ligaen, og nu, hvor der er sat en dato på, små ti dage ude i fremtiden skal der spilles, så kan Kim Brix godt få lidt nervøse trækninger.

- Vi er blevet lovet af DBU og Kvindedivisionsforeningen, at der bliver forsøgt at finde penge, for det er noget nær umuligt at skulle løfte den opgave klubberne selv. Kan vi tillade os at presse vores sponsorere mere, end tilfældet er i forvejen?

- Og hvad sker der så, hvis ikke vi kan finde pengene og leve op til alle de nye krav og regler. Aflyser vi så sæsonen igen? Det venter vi i spænding på, for det er mange penge for kvindeklubberne, der skal findes, siger Kim Brix.

En potentiel problematik som også cheftræner i BSF Kasper Klarskov ser med bekymrede øjne på. Særligt hvis klubberne ender med selv at skulle betale.

- Så tror jeg ikke på, at vi kan være med. Vi er en amatørforening, som selvfølgelig gør alt, hvad vi kan for at skaffe økonomi til at kunne være i ligaen.

- Hvis vi også økonomisk skal stå for test på kampdage og så videre, har vi ikke midlerne til det. Og det tror jeg i øvrigt gør sig gældende for langt de fleste klubber, siger Kasper Klarskov.

Han ser dog positivt på, at man forsøger at få afviklet turneringen på græsset i stedet for på skrivebordet.

- Det anerkender jeg, og den tanke kan jeg godt lide. Men jeg synes, vi bliver givet dårlige betingelser, siger Kasper Klarskov.