Harder før kvindernes Ballon d'Or: 'Stort at kunne blive den første'

Danske Pernille Harder er én ud af de 15 nominerede kvinder, der for første gang kan vinde prisen som verdens bedste kvindelige fodboldspiller ved Ballon d’Or i aften.

(Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Når den årlige prisuddeling Ballon d’Or begynder i aften, vil det ikke kun være 30 mandlige fodboldspillere, der kæmper om titlen som verdens bedste.

For første gang nogensinde kårer det franske fodboldmagasin France Footballs også verdens bedste kvindelige fodboldspiller ved prisuddelingen, og danske Pernille Harder er blandt de 15 nominerede.

- Det er stort, at jeg har muligheden for at vinde den første pris for kvinderne. Det er en meget stor og prestigefyldt pris blandt fodboldspillere, så hvis jeg vinder som den første kvinde, vil det gå i historiebøgerne. Den første gang vil altid blive nævnt i fremtiden, så det er ekstra specielt, siger Pernille Harder.

DR Sportens kommentator Henrik Liniger er ikke i tvivl om, at landsholdsanføreren ikke kun har fortjent at være mellem de 15 bedste i verden, men mellem de fem bedste.

- Det er exceptionelt stort, når man ser det selskab, hun er med i. Pernille Harder er blevet valgt til det her grundet hendes personlige egenskaber, fordi hun individuelt set er blandt de allerbedste i verden og er så alsidig en offensiv spiller, som hun er. Det er en meget fornem nominering, og den er fuldstændig fortjent, siger Henrik Liniger.

Misset VM kan påvirke resultat

Pernille Harder blev tidligere i år kåret som Player Of The Year i Europa af Uefa og var blandt FIFA’s ti nominerede kvinder til at blive verdens bedste kvindelige fodboldspiller. Med den tyske klub Wolfsburg vandt hun The Double og blev ligaens topscorer i 2017.

Derfor var Pernille Harder heller ikke selv overrasket over at være blandt de nominerede, og hun håber også at gå hele vejen og vinde prisen. Men ifølge Henrik Liniger skal landsholdsspilleren ikke regne med at komme så langt.

- Pernille Harder er den eneste af de 15 spillere, der ikke har kvalificeret sig til VM til sommer, og det, tror jeg, tæller voldsomt ned, fordi hun er anføreren. Selvom det selvfølgelig ikke er hendes skyld alene, er hun som anfører også en vigtig del af, at det ikke lykkedes Danmark at komme med til VM, siger Henrik Liniger.

Pernille Harder og Henrik Liniger er enige om, at det er et godt og fornuftigt tiltag, at kvinderne er blevet en del af kåringen af verdens bedste fodboldspiller ved Ballon d’Or.

- Det viser, at kvindefodbold er i fremgang. For mig at se, er det helt naturligt, at prisen også skal uddeles til kvinderne, og nogen vil endda sige, at det er på tide, det sker, siger Henrik Liniger.

Hvordan det kommer til at gå for den danske anfører, kan du følge live på DR3 og DRTV 20:50.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk