Er der grund til forandring, når man er uovervindelig? Ja, siger de i HB Køge

Fredag aften indleder HB Køge forårssæsonen og titelforsvaret, når Brøndby kommer på besøg.

HB Køge er regerende dansk mester og fører aktuelt ligaen i indeværende sæson. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Egentlig kører det hele på skinner for HB Køge.

Klubben er ubesejret i sæsonens hidtil 14 ligakampe, har vundet 12 af dem, og har sikker kurs mod et forsvar af det danske mesterskab, klubben sikrede sig i sommer.

Men de resterende ti kampe i sæsonen skal ikke bare bruges på at forsvare det mesterskab, klubben vandt i sommer, understreger HB Køges cheftræner, Søren Randa-Boldt.

- Vi vil gerne være lidt mere boldbesiddende, for det er man nødt til at være, hvis vi også skal spille international fodbold. Ellers står man og parerer hele kampen, og det går simpelthen ikke. Det er for hårdt. Så vi har prøvet at bygge på med at holde fast i bolden i længere perioder og dominere kampen. Det vil vi gerne.

- Det ser rigtig godt ud på træningsbanen. Vi har spillet en masse træningskampe, og det har set fint ud mod Kolding IF og FC Nordsjælland. I de to kampe var vi spilstyrende, og det var vi absolut ikke i efteråret, siger HB Køge-cheftræneren.

Derfor har vinterpausen stået på et benhårdt arbejde med at gøre holdet mere komfortabelt i at fastholde bolden.

Forårssæsonen bliver skudt i gang, når HB Køge i dag er vært for premieren mod Brøndby.

- Vi glæder os. Det er en længe ventet sæsonstart. Vi har haft en lang opstart, og spillerne er ved at blive godt utålmodige, siger Søren Randa-Boldt.

Cheftræner Søren Randa-Boldt vil se udvikling på sit hold, selvom HB Køge er regerende mester. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Men hvorfor overhovedet gå imod visdommen om ikke at fikse det, hvis det ikke er i stykker?

Det kastede trods alt mesterskabet af sig i fjor og har placeret HB Køge lunt i svinget til et titelforsvar med nul nederlag i sæsonens hidtil 14 kampe.

- Så voldsom en ændring er det heller ikke. Der er ikke, fordi der kommer ni nye ansigter i startopstillingen i aften, siger cheftræneren.

- Vi er stærke til at komme med en masse power, og det skal vi blive ved med. Vi skal bare lige se, om vi kan hvile lidt med bolden i stedet for at forsvare i længere perioder.

I efterårssæsonen var HB Køge en del af Champions League-gruppespillet. Her blev det til seks nederlag i samme antal kampe, og især mod Arsenal og Barcelona var danskerne overmatchet.

Det er en direkte læring fra de kampe, der har resulteret i Køges jagt på mere kontrol i kampene.

- Spillertruppen har taget rigtig godt imod det, og de har også selv ønsket det, for de kunne også godt se, at det var hårdt at fise rundt i Barcelona og Arsenals trekanter, siger Søren Randa-Boldt.

  • I efterårets Champions League-kampe var HB Køge overmatchet mod både Arsenal og Barcelona. (Foto: Peter Cziborra © Ritzau Scanpix)
  • HB Køge lærte fra kampene, at holdet skal blive bedre til at holde fast i bolden. (Foto: ALBERT GEA © Ritzau Scanpix)
1 / 2

HB Køge og Brøndby spiller klokken 19.15 fredag aften. Kampen kan ses på TV3 Sport.