Højere løn skal lokke dommere til 3F Ligaen

Ny aftale sikrer flere penge og bedre vilkår til dommere i de bedste kvindelige rækker.

En ny dommeraftale skal hæve niveauet i 3F Ligaen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Et højere honorar og lettere adgang til fysioterapi og tøj skal være med til at hæve dommerstandarden i den bedste kvindelige række, 3F Ligaen, og 1. Division. Sådan lyder summen af en ny toårig aftale, som DBU i dag præsenterer på sin hjemmeside.

Ud over at få gode mandlige dommere til at dømme i den kvindelige række, så er ambitionen også at udvikle flere kvindelige dommertalenter.

- Eliteklubberne vil naturligvis gerne medvirke til, at vi kan udvikle så mange kvindelige elitedommere som muligt. Men for os er det væsentligt, at vi også kan motivere flere mandlige elitedommere til at fløjte i specielt Kvindeligaen, og via den ny aftale øger vi honoraret til de mandlige dommere, der indplaceres til at dømme i Kvindeligaen og vil prioritere det, fortæller Jesper Raabo fra Kvindedivisionsforeningens bestyrelse til DBU.dk.

Mangel på kvindelige dommere

Det er DBU, der står for dommerpåsætningen i de bedste kvinderækker, og her har man længe arbejdet for at flest mulige kampe bliver dømt af kvindelige dommere.

Problemet er bare, at der ikke er ret mange kvindelige topdommere at vælge imellem. Det fortæller Kim Milton, der er ansvarlig for dommerkoordinationen i DBU.

- Vi har simpelthen ikke nok højt rangerede kvindelige dommere i Danmark, og det vil både DBU og Danske Fodbolddommere gøre noget ved. Den nye aftale skal gøre det mere attraktivt for kvindelige dommere at rangere sig til at kunne dømme i de højere ligaer også, lyder det fra Kim Milton.

Aftalen er indgået mellem Kvindedivisionsforeningen, Danske Fodbolddommere og DBU.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter