Højere niveau i 3F ligaen vil gavne topklubberne i Europa

Ifølge Nadia Nadim og Theresa Nielsen vil et højere niveau i ligaen gavne i Champions League.

Brøndby fejrede her en sejr i kvartfinalen i sidste års Champions League. Nu skal de forsøge at leve op til sidste års Champions League succes. (© Getty Images)

Statistikken taler sit tydelige sprog. Taler man om toppen af dansk kvindefodbold, så taler man om Fortuna Hjørring og Brøndby.

De to hold slås år efter år om tabellens to øverste pladser. Og det ærgrer Brøndbyspilleren Theresa Nielsen, der ville ønske at flere klubber kunne lege med i guldkampen.

- Jeg synes generelt, der mangler et højere niveau i dansk kvindefodbold. Der er for langt mellem de gode kampe. Strengt taget kan man godt tage til en kamp og vide på forhånd, at man har vundet, fortæller Brøndbyspilleren.

Vil gavne i Europa og på landsholdet

Nadia Nadim, der har sin daglige gang i landets anden topklub, Fortuna Hjørring, er enig med Brøndbyspilleren i, at højere niveau i den danske liga vil styrke klubberne i Europa.

Fortuna-angriberen er netop hjemvendt efter 7 måneder i USA, hvor hun erfarede på egen krop, at det at spille med spillere, der er hurtigere og bedre, er med til at løfte ens eget niveau.

- Det ville helt klart gavne, hvis man spillede på et højere niveau i 3F ligaen. Og det ville selvfølgelig afspejle sig både på landsholdet, men også i Champions League, siger Nadia Nadim.

Nievauet giver dårlige vaner

Brøndby og Fortuna Hjørring spiller onsdag Champions League. Mens Fortuna Hjørring tager imod Minsk, som de slog 2-0, tager Brøndby imod Slavia Prag, som de i sidste uge tabte 4-1 til på udebane. Her var Brøndbyholdet slet ikke i nærheden af at skabe det antal chancer, som de plejer at producere hjemme i 3f-ligaen.

Theresa Nielsen mener dog ikke, at Brøndby hverken er dårligere spillemæssigt eller blev overmatchet fysisk i Prag.

- Vi får os nogle dårlige vaner i ligaen, fordi vi ved, at chancerne nok skal komme. Internationalt får vi bare ikke det antal chancer, så det er ikke altid, at vi er så gode til at score de mål det kræver. Både når vi spiller Champions League og med landsholdet. Der skal vi bruge flere chancer for at score, siger hun.

Nadia Nadim er netop hjemvendt til Fortuna Hjørring efter syv måneder i Sky Blue i New Jersey. (Foto: Getty Images © 2012 Getty Images)

Flere skal melde sig ind i guldkampen

Netop derfor havde Fortuna Hjørring været ekstra opmærksomme på mod Minsk, at der ville vente et højere niveau mod det hviderussiske hold.

- Det kommer selvfølgelig an på hvem man møder, men oftest er de hold man møder i Champions League bedre end de fleste 3f-liga hold, siger Nadim.

Theresa Nielsen lægger ikke skjul på, at hun elsker at vinde med Brøndby, men for dansk kvindefodbolds skyld håber hun på, at flere hold snart melder sig ind i guldkampen.

- Jeg ville da helt klart elske at vinde guld, hvis man vidste, at det havde været en kæmpe, kæmpe fight, hvor man havde sloges om det med mere end et hold, siger hun.

Brøndby og Fortuna Hjørring møder hinanden søndag i et vaskeægte topopgør.

Du kan følge både Brøndby og Fortuna Hjørrings kampe i Champions League direkte i LIGA på P3 på onsdag.