Ingen grøn misundelse: Fortuna vil høste fra AaB’s talentsatsning

I Fortuna Hjørring glæder de sig over, at naboerne fra AaB satser stort på talentudvikling. – De ender alligevel her, lyder det.

I Fortuna Hjørring hilser de AaB's satsning velkommen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

AaB satser stort på kvindefodbold, hvor den nordjyske klub er gået målrettet i gang med en talentudvikling, der skal sende klubben op i landets bedste række.

Sådan en udmelding får dog ikke naboerne i Fortuna Hjørring til at ryste på hånden. Tværtimod.

- Det er glædeligt. Vi skal have løftet hele kvindefodbolden, så jeg er kun glad for, at AaB vil gøre noget. Jeg vil faktisk sige, at det er på tide, at de kommer i gang i så stor en by og klub som Aalborg, siger Fortunas cheftræner Brian Sørensen til DR Sporten.

De to klubber ligger kun omtrent 50 kilometer fra hinanden. Alligevel frygter Brian Sørensen ikke, at AaB nu vil snuppe de store talenter for næsen af dem.

- Vi frygter overhovedet ikke at miste talenter til AaB. Det er positivt, at de vil udvikle talenter. De bedste ender højst sandsynligt oppe ved os alligevel.

- Vi har uden sammenligning Danmarks bedste setup, og det ved folk godt. Vi er flagskibet, og det vil vi være i de næste mange, mange år.

Bredden skal være bedre

Der skal kun kastes et kort blik på slutstillingen i grundspillet i den bedste danske kvinderække for at konstatere, at der er et stort spring mellem toppen og bunden.

Brian Sørensen håber, at AaB’s satsning kan være med til at ændre på det.

- Det mangler i dansk kvindefodbold, at bredden bliver markant bedre. Der er fem-seks hold i Danmark, der forsøger at gøre noget ud af det. Der skal vi have flere hold med, hvis vi vil bevare konkurrencen. Så det er kun godt, at AaB vil udfordre.

Facebook
Twitter