Kvindernes bedste fodboldrække lander ny tv-aftale: Kampe vises på Eurosport

Kvindeligaen genstarter i starten af juni, og kampene vil nu også blive vist på Discoverys kanaler.

’Genstarts-kampen’ mellem FC Nordsjælland og Fortuna Hjørring kan ses direkte på Dplay og Eurosport 2 fra kl. 14.00 og senere på den nye sportskanal SPORT LIVE. (© (c) Ritzau Scanpix)

I sidste uge kom det endelig på plads, at kvindernes bedste fodboldrække også starter op igen ligesom Superligaen efter en længere pause på grund af coronavirusset.

Og nu kan fodboldfans også glæde sig over, at de kvindelige spillere også får masser af tv-tid i den kommende måned.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser i en pressemeddelelse, at man har indgået en aftale med Discovery og Sport Live.

Aftalen betyder, at de fem resterende spillerunder i Slutspillet i Gjensidige Kvindeliga vil blive livetransmitteret på tv.

- Det er helt fantastisk for klubberne, spillerne, fansene, vores partnere og ikke mindst for den fortsatte udvikling af dansk kvindefodbold, siger Nicolai Kaas Nordstrøm, ligachef for kvindeligaen.

Kvindefodbolden ruller igen den 6. juni og seerne kan glæde sig til en brag af en genstartskamp, når opgøret mellem de storsatsende oprykkere FC Nordsjælland og de mangeårige danmarksmestre fra Fortuna Hjørring bliver vist både på Eurosport og kanalen SPORT LIVE.

Relancering af ligaen

Forud for den igangværende sæson blev ligaen relanceret for på sigt at skabe en fodboldrække bestående af professionelle hold.

En del af planen var inden for fem år at lande en tv-aftale med minimum en kamp, der bliver livetransmitteret på landsdækkende tv.

Fredagens aftale betyder, at fem spillerunder i juni vil blive dækket med livetransmissioner på Eurosport 2 og streamingtjenesten Dplay. Senere vil de blive genudsendt på Sport Live.

Der vil samtidig blive produceret et ugentlig magasin om ligaen.

Kvindeligaen starter op 6. juni efter en længere pause som følge af coronakrisen. Udover slutspillet, skal kvalifikationsspillet også afgøres i den kommende måned, hvor to hold fra kvindeligaen og fire hold fra 1. division kæmper om to billetter til næste sæsons kvindeliga.

Turneringen afsluttes med sidste spillerunde den 27. juni.

Derudover vil pokalturneringen også blive afsluttet på grønsværen i starten af juli med enkeltstående semifinaler og en finale.