Ny dansk tilskuerrekord på lægterne, da HB Køge sikrede sig et hattrick af guld

For tredje gang i træk er HB Køge dansk mester.

HB Køge havde ingen problemer med at sikre sig det danske mesterskab for andet år i træk. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Det ville kræve et mirakel af bibelske proportioner, hvis Brøndby skulle fravriste HB Køge titlen på sidste spilledag i kvindernes bedste fodboldrække, Gjensidige Ligaen.

Brøndby skulle have vundet opgøret med 11 mål for at fravriste HB Køge guldet, så allerede inden opgøret var spændingen udelukkende teoretisk.

Udeholdet kom foran lige før pausen efter en kæmpe fejl af HB Køge-keeper Alberte Vingum efter et hjørnespark, men knap midtvejs i anden halvleg fik stemningen et stort løft.

Emma Færge smed et hjørnespark mod bageste område, og her pandede amerikanske Kelly Fitzgerald kuglen i en flot bue og i nettet til stor begejstring for det velbesøgte Capelli Sport Stadion.

2204 tilskuere var på lægterne under kampen. Ny rekord i dansk kvindefodbold. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Har været det bedste hold

Tidligere i denne uge meddelte HB Køge, at klubben efter denne sæson mister sin cheftræner, Søren Randa-Boldt, som har stået i spidsen for holdet i de seneste to sæsoner.

Han har brug for en pause efter nogle år, hvor han succesfuldt har bekæmpet en kræftsygdom. En afløser er endnu ikke udpeget, men Søren Randa-Boldt var glad og stolt over det sted, han efterlader HB Køge.

- Jeg har selv besluttet, at det skal slutte, så det er fint, og jeg er afklaret med det. Kirkegården er fuld af uundværlige mennesker, så mon ikke der kommer en ny, der tager over. Det tror jeg.

Søren Randa-Boldt fortsætter ikke efter sæsonen hos HB Køge. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

- Jeg er pissestolt over pigerne. De arbejder sindssygt hårdt, og vi har været det bedste hold. Tabellen lyver jo aldrig, siger de. Jeg vil også rose Brøndby, for de er virkelig kommet godt tilbage her i foråret, og jeg er da glad for, at der ikke lige er et halvt år tilbage af sæsonen, for de ser skræmmende gode ud, siger Søren Randa-Boldt.

Allerede inden sidste spillerunde stod det klart, at Brøndby ville tage sølvmedaljerne - hvis miraklet mod HB Køge som ventet udeblev - samt at Fortuna Hjørring ville tage bronzen.

Medaljetagerne har dermed været de samme i de seneste tre sæsoner.

Dog har Brøndby og Fortuna Hjørring byttet plads i forhold til sidste sæson.