Stjerner forlader de danske mestre: Flere kan være på vej væk

Brøndby vandt både det danske mesterskab og pokalturneringen, men efterfølgende har holdet mistet to profiler.

Katrine Veje er en af de spillere, som allerede er sikre på at forlade Brøndby. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Det endte med en perfekt sæson for Brøndby. I den kommende weekend spiller de den sidste kamp sæsonen mod rivalerne Fortuna Hjørring, men mesterskabet er allerede hjemme, og de vandt også pokalturneringen tidligere på året.

Men den store succes kan også have konsekvenser. Fordi det selvfølgelig er glædeligt med danske briller, at både Mie Leth Jans og Katrine Veje har taget det næste skridt og skiftet klub til henholdsvis Manchester City og Montpellier, så rammer det Brøndby hårdt.

- Det er to store profiler, vi mister nu. Måske ryger der endda en eller to mere. Og det er kun et halvt år siden, at vi mistede Theresa Nielsen også. Det er nogle af de bedste spillere, der har været hjemme i 3F Ligaen de seneste mange år. Det er klart, at det kan man mærke, siger Brøndbys træner Per Nielsen.

Træneren åbner selv op for, at Brøndby kan nå at miste flere profiler inden sæsonstarten næste år, og med det forestående EM forude, der er et stort salgsvindue for de mange Brøndby-spillere, som også er på landsholdet, så virker det meget realistisk.

- Nu må vi se, men det er ikke utænkeligt, at vi mister flere, forklarer Per Nielsen.

Stærk talentudvikling

Spillere som Simone Boye Sørensen og Nanna Christiansen er allerede vigtige elementer på landsholdet, og det er formentlig nogle af de spillere, som der bliver lagt mærke til.

Per Nielsen glæder sig da også over at se, at de spillere, han har arbejdet med de senere år, er nået til et så højt stadie i karrieren.

- Vi må i hvert fald gøre noget rigtigt i vores talentudvikling herhjemme. Nu har jeg arbejdet sammen med både Veje og Mie de seneste par år og stor cadeau til dem. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt for mig, for Brøndby og for ligaen, men på den anden side skal de selvfølgelig ud og udfordre sig selv. Det er til gavn for landsholdet og dansk fodbold, siger Brøndby-træneren.

Det betyder selvfølgelig, at de danske mestre skal på jagt efter erstatninger, og der bliver kigget mod både ind- og udland.

- Vi er altid interesserede i dygtige spillere, og hvis der er dygtige spillere herhjemme, så kigger vi også på dem. Det samme med udenlands. Vi er nødt til at kigge os om, fordi selvfølgelig er vi nødt til at hente nogle erstatninger for de store profiler, vi har mistet, siger Per Nielsen.

- Vi har fået en udfordring. Det er vi godt klar over. Vi må ud og kigge og samtidig kigge på den trup, jeg har. Jeg er sikker på, at vi nok skal få samlet et hold, som er konkurrencedygtigt, når vi går i gang igen, forklarer han.

Brøndby møder Fortuna Hjørring på lørdag, men de fører allerede ligaen med fire point og er derfor sikre på mesterskabet.