Storsatsende FC Nordsjælland rykker op i landets bedste række

FC Nordsjællands kvindehold sikrede sig lørdag en billet til landets bedste række.

FC Nordsjælland rykker op i landets bedste række. (Foto: Michael Barrett Boesen © Copyright © Michael Barrett Boesen)

Med en sejr på 2-1 over Næsby i sæsonens sidste kamp sikrede FC Nordsjællands kvindehold sig oprykning til landets bedste række.

Uafgjort havde ellers været nok til at sikre begge hold oprykning. Men det var aldrig tanken at spille efter det resultat, fortæller FC Nordsjællands cheftræner Kasper Klarskov.

- Jeg tror ikke på, at du kommer langt ved at fedte et resultat hjem. Det ligger heller ikke til vores stil, så derfor angreb vi fra begyndelsen, siger han.

Den taktik lykkedes, da Camilla Kur efter pausen sendte et indlæg fra højre i kassen, før amerikanske Tiffany Weimer tyve minutter senere sprintede fra det fynske forsvar og satte kuglen i nettet.

Til sidst i opgøret fik Næsby reduceret, men det var altså ikke nok.

Derfor måtte de i stedet se bysbørnene fra Odense Q følge med Farum-holdet op i landets bedste række.

Vil være blandt de seks bedste

Selvom FC Nordsjælland i næste sæson kommer til at spille i landets bedste række for første gang, så bliver der satset på mere end overlevelse i rækken.

Det kan klubbens træner, Kasper Klarskov, godt afsløre allerede nu.

- Vores første målsætning er at blive et etableret hold i rækken, og så skal vi sørge for, at vi til næste forår skal spille medaljeslutspil i stedet for nedrykningsspil, siger han.

For at nå den målsætning kan klubben være nødt til at investere yderligere i spillertruppen. Hvilke indkøb der skal satses på, bliver afklaret på et strategimøde i den kommende uge.

- Vi skal kigge på, hvem der kunne passe ind. Ambitionen er ikke, at vi skal have et helt nyt hold, som vi nærmest hentede i vinter. Dem, vi hentede dengang, har også niveau til at spille i landets bedste række. Men der vil komme nye spillere ind, og vi har også fem eller seks ungdomsspillere, som vi gerne vil trække op på førsteholdet, siger Kasper Klarskov.

Partybus venter

I første omgang skal alle spillerne dog fejre oprykningen med en bytur. Det fortæller angriberen Camilla Kur.

- Først skal vi have middag, og så kommer der en partybus, som kører os ind til et diskotek i byen. Der er ikke tvivl om, at vi kommer sent i seng. Nu er det ferie, så vi skal virkelig fejre det, siger hun og fortsætter.

- Det er enormt stort for spillerne og for klubben. Og det er den største lettelse, jeg længe har prøvet, lyder det med henvisning til, at der var tre hold i spil til de to oprykningspladser før sidste spillerunde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk