Superliga-klubber viser interesse for ny kvindeliga

Omkring halvdelen af Superliga-klubberne har snakket med ligachefen for Den Ny Kvindeliga.

Brøndbys landsholdsspiller Nicoline Sørensen er en af de spillere, der er skiftet hjem til dansk fodbold efter et ophold i udlandet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Om mindre end to uger er det danske mesterskab i kvindefodbold afgjort.

Og når ligaen vender tilbage efter sommerferien, er det med en række nye tiltag, der skal være med til at øge opmærksomheden omkring Danmarks bedste fodboldrække for kvinder.

Det skal blandt andet ske ved, at alle kampene sendes på en hjemmeside, mens målet også er, at minimum tre Superliga-klubber skal have et hold i landets bedste række inden fem år.

Men interessen er allerede stor.

Det fortæller Nicolai Kaas Nordstrøm, der er ligachef for Den Ny Kvindeliga.

- Det er ikke halvdelen af Superliga-klubberne, der viser interesse for at blive en del af ligaen, men det er tæt på, siger han og fortsætter.

- I første omgang er det vigtigste for os, at der er en del klubber, som viser interesse for projektet. Så må vi se, hvornår de bliver klar til at starte et kvindehold.

Nicolai Kaas ønsker ikke at oplyse, hvilke klubber der har kontaktet ham.

Drømmer om Harder og Nadim i Danmark

Samtidig slår han fast, at han ikke ved, hvor langt klubberne er i processen. Men derfor er han ikke bange for at sætte ord på sine drømme for ligaens fremtid.

- Jeg ser helt klart helst, at samtlige Superliga-klubber fik et kvindehold.

- Kan vi få skabt en liga, som Pernille Harder og Nadia Nadim har lyst til at komme hjem og spille i, så ville det være en kæmpesucces for os. Jeg kan huske, hvor stort et boost det gav, da Jesper Grønkjær og Brian Laudrup kom hjem til Superligaen, siger han.

I første omgang arbejder DBU med en femårsplan for Den Ny Kvindeliga. Håbet er, at det gennemsnitlige tilskuertal til den tid er steget til 550.

I sidste sæson var det gennemsnitlige tilskuertal på 254 i medaljeslutspillet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk