Suveræne tophold brager sammen i Brøndby

Der er dømt topkamp og direkte duel om førstepladsen, når Brøndby tager imod Fortuna Hjørring.

Brøndby har revanche til gode mod Fortuna Hjørring. De tabte både guldkampen og pokalfinalen i Hjørring i slutningen af sidste sæson. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Brøndby mod Fortuna Hjørring er uden sammenligning det største opgør i 3F-ligaen. De to klubber har delt det danske mesterskab mellem sig siden 2002, så derfor er der også garanti for, at der bliver gået til stålet, når de lørdag mødes i Brøndby.

- Det er sådan nogle kampe, man spiller for. Og efter vi spillede os til EM med landsholdet i tirsdags, så er vi fulde af selvtillid ude i Brøndby, siger Katrine Veje, der var én af de fem Brøndbyspillere, der var med, da Danmark sikrede sig en plads ved EM i Holland med en 2-0 sejr over Sverige i tirsdags.

Både Brøndby og Fortuna Hjørring har maksimumpoint i 3F-ligaen efter de første seks kampe, og det er også at forvente, at det er de to hold, der skal spille om guldet til sidst.

Så selvom det er tidligt på sæsonen, er ikke kampen mindre vigtig, mener Karoline Smidt Nielsen. For Fortuna Hjørring-profilen føles kampene mod Brøndby altid som en slags finale.

- De her kampe er ekstremt vigtige og altid tætte. Der er altid en fed stemning, og det gør det ekstra sjovt at spille, når man ved, at det kan være afgørende for resten af sæsonen, og måske for hvad vi står med i sidste ende, siger Karoline Smidt Nielsen fra Fortuna Hjørring.

Fortuna Hjørring vandt 2-1 i det seneste opgør og sikrede sig samtidig guldet, og i maj slog de de blågule i pokalfinalen. Men den trup, der sikrede sig guldet, ser noget anderledes ud nu.

Nye spillere er kommet til, mens andre har forladt det nordjyske. Heriblandt anfører Line S. Jensen, der har skiftet Hjørring ud med Washington. Det bekymrer dog ikke Karoline Smidt Nielsen.

- Holdet er stærkere end det var i guldkampen. Det er selvfølgelig et minus, at vi har mistet Line S. Jensen, men vi har fået Dominika Conc fra Slovenien og har stadig Nora Herom på midtbanen. Så jeg tror stadig, vi kan være ligeså dominerende, som vi var i guldkampen, siger hun.

Hårde landskampe spiller ingen rolle

Brøndby indtager pt. ligaens første plads, pga. deres imponerende målscore på hele 28-2. Den slags giver naturligvis selvtillid på vestegnen.

- Jeg synes, vi har været godt kørende her de første kampe. Vi har vundet store sejre og scoret masser af mål, og det synes jeg har smittet af på holdet, siger Katrine Veje, der også var med, da Brøndby besejrede Varde med 8-0 i sidste kamp.

Udover Katrine Veje var også Simone Boye, Theresa Nielsen, Julie Trustrup og Nanna Christiansen i aktion, da Danmark i tirsdags slog Sverige. Men der er ingen træthed at spore på Vestegnen.

- Jeg synes ikke, vi har været så hårdt belastede denne gang. Vi har haft nogle stille og rolige taktiske træninger med landsholdet. Jeg føler mig ikke belastet på samme måde, som jeg har gjort tidligere med landsholdet, siger Katrine Veje, der spillede en god time i begge landskampe.

- Jeg vil ikke kalde os favoritter, for det er altid lige kampe mod Fortuna. Det bliver en spændende, men god kamp, siger Katrine Veje.

Fortuna Hjørring har ikke vundet i Brøndby siden 2014, men det er dog ikke noget, der fylder i det nordjyske.

- Det er marginalerne, der spiller ind i kampene mod Brøndby. Jeg er lidt spændt på hvordan det kommer til at gå, men jeg er ret sikker på vi vinder, siger Karoline Smidt Nielsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter