VIDEO Danmarks ældste fodboldklub vil nu også være for piger

Efter 140 år som en fodboldklub kun for mænd og drenge overvejer KB nu at oprette en pige- og kvindeafdeling.

Mandag nedsatte Dansk Boldspil-Union (DBU) en kommission, der skal få flere piger og kvinder ind i fodboldens verden. Både på banerne og i bestyrelseslokalerne.

Og nu ser det ud til, at landets ældste fodboldklub vil være med til at bidrage til kvindefodboldens udvikling.

Kjøbenhavns Boldklub – eller bare KB – blev oprettet i 1876 og i modsætning til eksempelvis klubbens tennisafdeling har fodbolden været forbeholdt drenge og mænd. Sådan kommer det nok ikke til at forholde sig fremover.

- Fodbold er jo en helt fantastisk sport, der skaber stor glæde. Den glæde synes vi også, at piger og kvinder skal være en del af. Det er et fællesskab, der går verden rundt. Der skal selvfølgelig også være plads til pigerne, som jo er blevet rigtig glade for at spille fodbold de senere år, lyder det fra Sine Heltberg, der er bestyrelsesmedlem i KB.

KB var den første klub på det europæiske kontinent, som indførte professionel fodbold og var i 1991 sammen med B. 1903 moderklubberne bag FC København.

Nye udfordringer

En eventuel indførelse af pige- og kvindefodbold vil give den traditionsrige klub nogle udfordringer.

- Vi har selvfølgelig nogle udfordringer i forhold til de fysiske rammer. KB ligger på Frederiksberg, hvor det er småt med pladsen. Der skal selvfølgelig vær plads på banerne og omklædningsrum til pigerne.

- Den anden væsentlige faktor er, at der skal være nogle ildsjæle, der kan drive udviklingen frem. Det vigtigste er, at det bliver gjort ordentligt. Det skal gøres med de værdier og de traditioner, som klubben har bygget op over 140 år.

- Det vil også give klubben et nyt socialt aspekt, når der både er piger og drenge på fodboldanlægget, fortsætter Sine Heltberg.

Ungdomsmiljø skal forhindre frafald

En indførsel af pige- og kvindefodbold kan forhåbentlig være med til at modvirke en kedelig tendens, som alle landets fodboldklubber kæmper med.

- Når de unge når teenagealderen, så er der en del, som falder fra, hvis de ikke er med helt oppe på eliteniveau. Hvis man kunne lave et stærkt ungdomsmiljø i en klub, og få opbygget en klubånd, så kunne det måske være, at man kunne få de unge til at blive i klubberne lidt længere.

- Jeg er sikker på, at der er en god basis for at skabe et sjovt ungdomsmiljø for både piger og drenge, hvor sporten er i centrum, slutter Sine Heltberg.

Facebook
Twitter