19-årige Højlund beholdt sin landsholdstrøje, da debuten var i hus: 'Den skal op at hænge'

19-årige Rasmus Højlund var 'små-pissed' men stolt efter sin landsholdsdebut.

Den danske angriber Rasmus Højlund fik 30 minutter på banen i nederlaget til Kroatien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det bedste bud på en dansk komet i international fodbold, Rasmus Højlund, kunne torsdag sætte rettetegn ved sin store drengedrøm.

Landsholdsdebut, som den eneste teenager på græsset i Zagreb, nu med et minde for livet i rygsækken på vej hjem til Danmark, selv om det blev et 1-2 nederlag.

Det var dog ikke uden nerver at den unge dansker gjorde sig klar, da landstræner Kasper Hjulmand efter 60 minutter kaldte ham frem til sidelinjen.

- Jeg har haft nogle ekstra sommerfugle i maven. Det er svært ikke at have, når man har drømt om det her siden man begyndte til fodbold. Men jeg prøvede at være så cool, som jeg overhovedet kunne, da jeg fik at vide, at nu skulle jeg ind. Jeg er bare glad for, at jeg fik chancen.

- Det var mega stort, og jeg er en stolt herre, siger Rasmus Højlund.

Omringet af stjerner

Det er ikke mere end ni måneder siden Rasmus Højlund blev sendt til østrigske Sturm Graz af FC København.

En stor skuffelse for angriberen, indledningsvist, ikke at slå igennem for sin egen klub, men siden da er det kun gået en vej.

I slutningen af transfervinduet blev han solgt til italienske Atalanta for et beløb, der ifølge flere medier rammer 125 millioner danske kroner.

Rasmus Højlund, til højre, skulle ikke nyde noget af at bytte trøjer efter sin landsholdsdebut. (Foto: ANTONIO BAT)

Dermed blev Rasmus Højlund på rekordtid katapulteret op i en karat af fodboldspillere, som han ikke var sen til at reflektere over, da lyset blev slukket i Zagreb.

- Det er svært at finde et fodboldniveau, hvor du kan finde bedre spillere end fra Real Madrid, Manchester United og diverse klubber derude.

- Man tænker ikke så meget over det, når man spiller, men det er jo kæmpestore navne at spille med. En som Christian (Eriksen, red.) har jeg jo set op til, siden jeg var lille og så landsholdet træne i Helsingør. Det er mega fedt, siger Rasmus Højlund.

Ikke på tale at bytte trøje

Selv om den unge herre slap fra Zagreb med et personligt positivt minde, så var irritationen over resultatet alligevel tydelig, da sidste fløjt lød.

- Lige nu står man og er en smule små-pissed, fordi vi ikke fik sejren, siger Højlund.

Han var da heller ikke på souvenirjagt blandt stjernerne omkring ham, Luka Modríc, Mateo Kovacic eller Ivan Perisic, som det ofte ses.

Bytte-bytte-trøje processen tog den 19-årige angriber ikke del i, fordi han allerede var i besiddelse af det eneste stykke stof, han ville have fingrene i.

- Jeg beholder selvfølgelig min egen trøje. Det er et minde, jeg altid vil huske tilbage på og nyde. Den skal nok også op at hænge, siger Rasmus Højlund.

Rasmus Højlund og Danmark spiller sidste gruppekamp i Nations League søndag aften, hvor Frankrig gæster Parken.

Kampen kan følges på dr.dk, i radioen eller DR LYD i LIGA på P4 eller ses på TV 2.