624.000 så det alternative landshold tabe

Der var flere seere til Danmarks kamp mod Slovakiet, end der er til en almindelig venskabskamp.

Det alternative danske landshold trak 624.000 seere til skærmen. (Foto: © TIBOR SOMOGYI, Scanpix)

Da herrelandsholdet i fodbold onsdag spillede venskabskamp mod Slovakiet, var det en flok af danske 2. divisionsspillere, der udgjorde nationalmandskabet. Men noget tyder på, at seerne ikke savnede Christian Eriksen og kompagni.

I gennemsnit så 624.000 seere Danmark tabe 3-0 til Slovakiet på Kanal 5, og det er mere, end en venskabskamp normalt kan trække. Da Danmark seneste spillede venskabskamp, hed modstanderen Mexico. Her så 464.000 med på Kanal 5.

Sædvanligvis har en venskabskamp med A-landsholdet 300-500.000 seere, men onsdagens kamp præsterede et seertal på niveau med, hvad betydende kvalifikationskampe normalt har.

- Vi kan konstatere, at der har været stor interesse for at se kampen mellem Slovakiet og Danmark i går aftes. Selvom vi selvfølgelig er glade for, at seerne finder frem til landsholdet på Kanal 5, så er det isolerede seertal for kampen ikke det vigtige i den her sammenhæng, siger Christian Kemp, der er administrerende direktør i Discovery Networks Danmark, som ejer Kanal 5.

- På trods af erstatningslandsholdets store indsats fastholder vi også, at vi ikke kunne vise det produkt, vi og de danske fans forventede og har betalt for. Derfor håber og opfordrer vi selvfølgelig også til, parterne finder en løsning, så Danmarks første kamp i Nations League mod Wales på søndag afvikles med det stærkest mulige danske landshold, siger han.

Allerede søndag skal landsholdet i aktion igen. Her venter Wales i den nyoprettede turnering Nations League. Det er endnu uvist, om DBU og Spillerforeningen når frem til en aftale, så de ’rigtige’ landsholdsspillere kan optræde.

DBU har dog sagt til DR, at man udtager truppen til Wales-kampen torsdag.