Åge Hareide: Jeg er ingen Drillo

Åge Hareide lægger afstand til den norske Drillo-stil og mener, at det er større at være landstræner i Danmark end i Norge.

Norske Åge Hareide blev idag præsenteret som dansk landstræner. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Åge Hareide er blevet præsenteret som ny dansk landstræner. Og nordmanden blev som noget af det første spurgt til, om man på det danske landshold nu skulle forvente en klassisk Egil Drillo-stil.

- Nej, han (Drillo, red.) er mindre end mig og tænker anderledes. Jeg er ingen Drillo, og vil helst ikke sammenlignes for meget med ham, sagde Hareide med et smil.

Naturligt at spørge Laudrup

At han ikke var førstevalg til den danske landstrænerpost var nordmanden også helt bevidst om:

- Det er helt naturligt at spørge Michael Laudrup. Han er det største ikon i dansk fodbold. Som dansker havde jeg også ønsket Laudrup. Jeg har det fint med, at han er blevet spurgt, og jeg skal nok forsøge at passe mit job, så godt som jeg kan alligevel, sagde han om jobbet, der består af en to-årig kontrakt med mulighed for yderligere to års forlængelse.

- Hvis det ikke lykkedes at kvalificere Danmark til VM, og jeg får et kæmpe tilbud fra anden side, så kan jeg sige ja, sagde Hareide ironisk til et spørgsmål om, hvordan han ser på ordningen med en toårig kontrakt med mulighed for forlængelse på yderligere to år. En kontrakt, der først faldt på plads i går.

Og det er et job, der er stort for den 62-årige nordmand. Faktisk større end at være landstræner for det norske landshold, som Hareide var træner for fra 2003 til 2008.

- Faktisk, ja, sagde Åge Hareide til spørgsmålet om, hvorvidt det er støtte at være dansk landstræner i forhold til at være norsk landstræner.

- Dansk landsholdsfodbold har en stor status i norsk fodbold. Og der var en norsk journalist, der engang skrev; at du det kan ikke blive større end at blive dansk landstræner. Potentialet er meget større på det nuværende danske hold i forhold til at kvalificere sig til en slutrunde, end det var på det norske hold, da jeg var landstræner der, sagde han.

Opdateret på dansk fodbold

Den norske træner ser et stort potentiale i det danske landshold og slog fast, at han håber, at han kan kvalificere Danmark til VM i Rusland.

- Danmark har mange spændende, unge og gode spillere. Og Danmark er et land med slutrunde-traditioner. Så jeg håber ikke, vi skal vente lang tid på at komme til en slutrunde, sagde Åge Hareide, der har holdt sig opdateret på dansk fodbold, mens han har været træner i Malmö FF.

- Jeg har holdt mig opdateret på dansk fodbold. Særlig i de seneste to år som Malmö-træner. Og jeg har også set dansk tv, sagde Hareide, der slog fast, at han en pragmatisk træner med en offensiv strategi.

- Jeg har spillet med alle formationer i alle mine klubber. Jeg er meget pragmatisk, sagde han.

- Min filosofi er, at man skal angribe modstanderen. Selvom jeg møder store modstandere, så vil jeg stadig forsøge at spille direkte fodbold. Sådan er min tankegang. Vi skal have banket noget lidenskab ind i det danske landshold igen. Spillerne skal mærke passionen. Lykkes det, så er vi allerede nået lang, sagde Hareide, der lægger vægt på, at spillerne skal have det godt i landsholdslejren.

- Det er vigtigt for danske spillere at have det hyggeligt. Det lærte jeg i Brøndby. Og vi så det også hos 80'er-drengene, sagde Hareide, der til den opgave får en dansk assistent. En assistent, som DBu først skal i gang med at finde nu.

- Det er en fordel med en assistent, som har kendskab til det danske landshold, siger Hareide om en assistent. Kemien skal også være i orden. Og så skal han være dansk, sagde Hareide.

Vild med Danmark

Den sympatiske nordmand lagde på pressemødet vægt på, at han glæder sig til at komme til Danmark igen og til at møde de danske landsholdsspillere.

- Jeg kommer helt sikkert til at trives i det her job. For jeg skal bo og leve i et land og en by, som jeg er vild med, siger Hareide, som boede på Frederiksberg i sin tid som Brøndby-træner.

Facebook
Twitter