Åges angrebsbæst er skarp for tiden: 'Det er noget af det bedste, jeg har spillet':

Landsholdets angriber Andreas Cornelius har fundet målformen i Parma.

Andreas Cornelius scorede i weekenden sit femte sæsonmål, da Parma vandt 2-0 over AS Roma i den italienske Serie A. (Foto: SERENA CAMPANINI © Scanpix)

Mål, mål, mål. En fodboldangribers valuta.

Og for landsholdets 26-årige angriber Andreas Cornelius er pungen fuld i målmæssig forstand de seneste uger.

Parma-spilleren har siden sit skifte til Norditalien i sommer sendt bolden over stregen fem gange i sine otte optrædener for klubben, og derfor er det med rank ryg, brystet frem-attitude, at Cornelius er landet i landsholdslejren forud for EM-kvalifikationskampene mod Gibraltar og Irland.

Bag sig har Cornelius lagt afstand til den lyskeskade, som i en længere periode har holdt ham et stykke fra topformen.

- Det er belønningen, når man arbejder hårdt og gør, hvad man kan for at komme tilbage. Som angriber bliver man også målt på sine mål, siger Andreas Cornelius til DR Sporten.

Nu banker Cornelius på landstræner Åge Hareides dør til startopstillingen. Den tidligere FCK-spiller nærmer sig den form, der i sin tid skød ham fra Danmark og ud i fodboldeuropa.

- Jeg er deroppe ad. Nu scorer jeg mål i en rigtig god liga og scorer rigtig mange mål på kort tid. Så jeg er skarp for tiden. Det er noget af det bedste, jeg har spillet, siger Andreas Cornelius.

Imponeret dansk landstræner

Hvis Andreas Cornelius selv skulle sætte holdet til fredagens EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar, var der nok ikke megen tvivl om, hvem danskeren ville bringe i front fra start.

Det ansvar hviler imidlertid på skuldrene af en nordmand, landstræner Åge Hareide, og han har da også bemærket, hvordan de danske angribere viser sig frem for tiden.

- Det ser ud til, at nogle af dem har stabiliseret og etableret sig. Hvis vi ser på Andreas Cornelius, har han gjort det godt i Parma. Vi har Kasper Dolberg, der lavede mål i landskampen mod Luxembourg. Christian Gytkjær laver også mål i Polen, siger landstræneren.

Især Cornelius' målform har fanget Hareides opmærksomhed.

- Andreas (Cornelius, red.) er jo helt oppe på det niveau, som da han forlod FCK. Så vi håber, at han kan fortsætte. Det handler meget om selvtillid og tro på sig selv, og det har drengene, siger Åge Hareide.

Andreas Cornelius føler sig godt tilpas i sin nye klub Parma, siger angriberen til DR Sporten. (Foto: ALBERTO LINGRIA © Scanpix)

I Andreas Cornelius har Danmark en angriber, som er god til at holde modstandernes forsvar travlt beskæftiget, siger landstræneren.

- Cornelius er det, vi på norsk kalder et 'bæst'. Han er stor, har en virkelig god fysik, fart og styrke, og så har han et godt spark. Det har han fået vist frem.

Italiens Serie A er ikke kendt for at være den liga, hvor angribere kommer lettest til scoringer. Solidt defensivt arbejde får man ind med modermælken i det støvleformede land. Det gør ikke Cornelius' offensive spjæt mindre imponerende.

- Hans start i Parma har været helt fantastisk. Sådan en start er spillere afhængige af, når de skifter klub. Man får tiltro til egne evner. Træneren og folkene i klubben får også tiltro til de spillere, de har købt.

- Det er så vigtigt at lykkes med det samme. Fodbold er en hård sport. Du skal levere og ikke mindst være forberedt på, at det kan være hårdt. For du skal skabe noget og score mål. Det er altid det sværeste i fodbold, siger Åge Hareide.

Det danske fodboldlandshold møder fredag Gibraltar på hjemmebane i EM-kvalifikationen, før holdet mandag møder Irland.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk