Åh nej! Næsten 40 procents risiko for at Danmark trækker Messi eller Neymar

Der er stor risiko for, at Danmark render ind i en af de helt store fodboldnationer allerede i gruppespillet i VM-slutrunden.

Puha, Åge. Danmark har en rimelig stor risiko for at trække enten Brasilien eller Argentina ved VM-lodtrækningen fredag.

VM-lodtrækningen står for døren og de fleste danske fodboldfans har nok allerede lavet både skræk- og drømmescenarier for Danmarks gruppe.

Vores onde ånd fra Spanien, der har gjort livet surt for os i både slutrunder og kvalifikationsturneringer, vil de fleste eksempelvis nok helst undgå, mens det næppe er mange roligans, der vil begræde, hvis Danmark får Rusland fra det øverste seedningslag.

Der er dog nogle scenarier, der er mere sandsynlige end andre. Reglerne for lodtrækningen betyder, at risikoen/chancen for at møde bestemte nationer varierer en del.

Det skyldes, at lande fra samme verdensdel ikke kan ende i gruppe med hinanden. Brasilien og Colombia kan eksempelvis ikke ende i samme gruppe.

For de europæiske lande er det lidt anderledes. Danmark kan eksempelvis godt ende i gruppe med et andet europæisk land, men heller ikke mere end det.

Bliver der eksempelvis trukket en gruppe ud med Rusland fra første lag og Spanien fra andet lag, så kan Danmark ikke trækkes ind i den pulje, da der allerede er to europæiske hold i den gruppe.

Derudover er Rusland placeret i Gruppe A allerede inden lodtrækningen, så det influerer også på sandsynlighederne, da det første hold, der trækkes fra seedningslag 2, placeres i Gruppe A.

Det betyder, at de danske muligheder i lodtrækningen ser således ud.

(Grafik: Mads Rafte Hein. Udregning Julien Guyou(@julienguyon1977))

Der er altså næsten 40 procents risiko for at Åge Hareides mandskab møder enten Argentina eller Brasilien, mens nordmanden ikke behøver lave alt for grundige analyser af Serbien, da der blot er 3,2 procents risiko for at trække det måske stærkeste hold fra fjerde seedningslag.

Tabellen kan muligvis også give lidt ro til dem, der frygter, at Danmark trækker Spanien fra 2. seedningslag.

Blot 7,1 procents risiko er der for, at Danmark skal møde det stærkeste hold fra det lag.

Du kan se lodtrækningen på DR1 på fredag fra klokken 15.45, hvor Peter Møller med hjælp fra Lars Jakobsen og Mikkel Bischoff i studiet vil guide dig igennem den store begivenhed.

Lodtrækningen kan også følges direkte på dr.dk/sporten.

FacebookTwitter