Aarhusianske Arfan scorede for Afghanistan: 'Der faldt et par tårer'

En drøm gik i opfyldelse for aarhusianske Arfan Habibi, da han fik debut for det afghanske landshold i fodbold.

De fleste har en mission om at komme på landsholdet, så snart de betræder en fodboldbane første gang, og her er Arfan Habibi ingen undtagelse.

Derfor måtte den 21-årige aarhusianer også nive sig en ekstra gang i armen, da han i december blev ringet op af den afghanske landstræner.

Et opkald der førte til, at Habibi mellem jul og nytår var med det afghanske landshold på træningslejr i Tyrkiet. Her fik han debut og kvitterede med en kasse.

- Jeg jublede som om, jeg havde scoret

sejrsmålet
i Champions League, og der faldt også et par tårer. Det betød rigtig meget, fortæller han.

Skal vælge mellem to landshold

Landsholdstræningen med Afghanistan var ikke Arfan Habibis første landsholdstræning i karrieren.

I starten af december var han udtaget til det danske landshold i futsal, og det var her, den afghanske landstræner fik øjnene op for Arfan Habibi. Siden har han måtte træffe valget om, hvilket landshold han vil repræsentere i fremtiden.

- Man kan ikke spille for to landshold, og derfor har jeg valgt at spille for det afghanske landshold, fordi jeg bedst kan lide at spille udendørs fodbold.

Den helt store drengedrøm om at få debut for Afghanistan i en officiel landskamp må dog vente lidt endnu, da Arfan Habibi venter på sit pas.

Men herefter har den gæve gut fra det udsatte boligområde ’Bispehaven’ i Aarhus som mission at kvalificere sig med Afghanistan til en slutrunde.

- Jeg vil repræsentere Afghanistan i mange, mange år, siger han.

Arfan Habibi har flere østjyske klubber på CV’et. I øjeblikket spiller han for Aarhus Fremad i 2. division, hvor han er fast mand på midtbanen.

Facebook
Twitter