’AC’ sidder fast på Chelsea-bænken: Svært at acceptere

Fodboldlandsholdets midtstopper Andreas Christensen savner fast spilletid i sin engelske klub, Chelsea.

Andreas Christensen er ikke tilfreds med manglende spilletid i Chelsea. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

For et år siden gik fodboldlivet egentlig efter planen for Andreas Christensen.

Midtstopperen var en fast del af landsholdet, og i sin engelske klub Chelsea havde han også etableret sig som en stamspiller blandt stjernerne i London-klubben.

40 kampe blev det til i 2017-2018 sæsonen for ’AC’, der også fik æren af at blive kåret som klubbens unge spiller.

Men tingene kan gå hurtigt i fodbold – også den negative vej.

Og det gjorde det for Christensen, da den italienske manager Maurizio Sarri kom til Chelsea i sommer. Sarri så ikke danskerens vej fra start af, og derfor har Andreas Christensen mest af alt tilbragt tiden på bænken i Premier League i denne sæson, mens han har fået lov til at vise sig lidt frem i pokalturneringerne og i den mindre prestigefyldte europæiske turnering, Europa League.

Og det er ikke en optimal situation for forsvarstalentet.

- Det har jo ikke været som de sidste par år, hvor jeg spillede meget. Det har været svært at acceptere ikke at få så meget spilletid. Jeg vil helst spille alle kampe. Men når det ikke er muligt, må jeg gøre alt for at vise mig frem i de andre kampe og vise, at jeg fortjener at spille alle opgør. Det er det eneste, jeg kan gøre, siger han.

Andreas Christensen tilbringer meget mere tid på bænken i denne sæson. (Foto: Paul Childs © Scanpix)

Og selvom det næste transfervindue nærmer sig med hastige skridt, så virker det ikke realistisk med et sommerskifte for danskeren, hvis han mister tålmodigheden i sin engelske klub og vil søge andre veje.

Chelsea er nemlig blevet ramt af et transfer-forbud, hvor de først må hente nye spillere i sommeren 2020, og derfor vil Premier League-klubben næppe sælge nogle af de nuværende spillere.

- Det er klart, at jeg gerne vil have mere spilletid. Men der er nogle ting, der har ændret sig for mig og klubben på det seneste, der gør det sværere for mig. Jeg vil ikke gå for meget i detaljer om det, men lige nu vil jeg fokusere på Chelsea, siger han.

Andreas Christensen håber da også på, at tingene igen kan ændre sig, ligesom det gjorde før denne sæson – men helst til hans fordel denne gang.

- Det første år, da jeg kom tilbage til Chelsea fra mit lejeophold i Tyskland, startede jeg også på bænken. Så fik to spillere karantæner, og jeg endte pludseligt med at spille og være fast mand i resten af sæsonen. Så jeg ved, hvor hurtigt det kan gå i fodbold. Det beroliger mig da også, at sådan noget kan ske.

- Problemet i denne sæson har været, at vi ikke rigtig har haft nogle karantæner eller skader, hvor jeg kunne overtage pladsen og få chancen for at vise mig frem. Hvilket er godt for holdet, men for mig har det betydet, at jeg har fået lidt spilletid og må nøjes med pokalkampe og Europa League, siger han.

Andreas Christensen forlængede sin kontrakt med Chelsea sidste år, så den nu løber frem til 2022.

Facebook
Twitter