AFSTEMNING Mandagstrænerne har ordet: Hvem skal score målene for Danmarks fodboldherrer?

Herrelandsholdet møder i aften Belgien i en Nations League-gruppefinale. En sejr er påkrævet, men hvem af Danmarks angribere har mål i støvlerne?

Martin Braithwaite, Kasper Dolberg eller Yussuf Poulsen? Hvem er Danmarks bedste bud på en målsluger på fodboldlandsholdet? (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Bomberen, skarpretteren, måltyven.

Kær angriber har mange navne.

I Portugal hedder han Cristiano til fornavn, hos nordmændene skriger de Erling Braut Haaland, men hvem er Danmarks bedste i front?

Det er straks både værre og sværere at give et entydigt svar på, når DR Sportens ugentlige fodboldpodcast, Fodboldlisten, tæller ned fra 11 til en over spillere, der skal levere kasserne kontinuerligt i rødt og hvidt.

Giv dit bud nederst i artiklen, hvor vi opfylder mandagstrænerens våde drøm om at bestemme, hvem af Fodboldlistens 11 udvalgte, der skal have pladsen som dansk spydspids fremadrettet.

D'herrer, DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul og fodboldekspert Francis Dickoh, er ikke enige om alt, men de kan godt finde fællesfodslag om følgende: Dansk fodbold er udfordret, når det kommer til at udklække verdensklasseangribere.

- Der er en teori, som jeg til dels tilslutter mig, nemlig, at vi er leverpostejs-agtige i Danmark. Det at dyrke egoerne har i mange, mange år været et fyord, siger Andreas Kraul.

Der er for langt mellem de her særlige typer, angribere også skal være, lyder det.

- Danmark har fejlet en smule. Der er rigtig meget talent derude, men de bliver dunket i hovedet med, at det handler om holdet. Det gør det også i sidste ende, fordi holdet skal vinde, men dem, der vinder de helt store priser, har også en enkelt eller to, der stikker ud, siger fodboldekspert Francis Dickoh.

Landstræneren er 'optimistisk'

Blandt Fodboldlistens 11 er der både plads til de kendte navne, men også flere af dem i periferien får ord med på vejen.

Kasper Junker, der høvler mål ind i norsk fodbold p.t., mangler at vise sig frem på en større hylde. 'Folkets mand' og fanfavoritten, AGF's Patrick Mortensen, ligeså.

Hør Fodboldlisten diskutere AGF-spilleren Patrick Mortensens afstand til en landsholdsplads.

0:00

Til gengæld rangerer Kraul og Dickoh to af landstrænerens faste, Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen, et stykke fra en topplacering.

- I øjeblikket er Martin Braithwaite bare ikke i form, fordi han ikke får minutter nok i Barcelona, siger Francis Dickoh.

Braithwaite har dog før vist, at han er der, når lokummet brænder. Som med foden på den bold, der sidste år sendte Danmark til EM.

- Han er den moderne Dennis Rommedahl. Når Rommedahl var allermest udskældt og alle sagde 'nu er det slut', så scorede han til en slutrunde eller leverede et kongeoplæg. Braithwaite er den gule badeand, som man tager ned i vandet og bare kommer op igen, siger Andreas Kraul.

Hør Andreas Kraul og Francis Dickohs diskutere Yussuf Poulsens udfordringer på landsholdet.

0:00
Martin Braithwaite har ikke scoret i sine seneste seks kampe for A-landsholdet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

DR Sporten spurgte i mandags Kasper Hjulmand til angrebssituationen på landsholdet og formen i front.

- Martin og Yussuf har jo på landsholdet primært været kanter, der har været ret langt tilbage på banen, og jeg ser dem lidt mere som angribere, og dem skal vi bringe tættere på. Og så har vi Kasper Dolberg og nogle unge, der kommer, som allerede har fået deres første kampe. Jeg er rimelig optimistisk. Men det er klart, at den del af spillet er der, hvor vi har mest at gøre, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

Potentialet til at blive den nye Elkjær

'Har vi spist svampe igen?', lyder det fra Andreas Kraul, da han hiver en skadesplaget Nicolai Jørgensen op af hatten.

Den med indtaget må DR Sportens fodboldkommentator selv redegøre for, men herunder kan du høre, hvad han og Dickoh siger om Feyenoord-angriberens kvaliteter.

0:00

Jo nærmere vi kommer toppen, jo større bliver uenighederne også. Francis Dickoh byder ind med Parmas Andreas Cornelius, mens Andreas Kraul udbasunerer en følelsesladet kærlighedserklæring til Andreas Skov Olsen fra Bologna i Serie A.

- Et grundmateriale, der er så voldsomt, siger Kraul, før han sammenligner Skov Olsens akkuratesse i afslutningerne med det at smørre en bolle.

0:00

Hov, der mangler da en? Ja, Kasper Dolberg, eller 'Iceman', som de kaldte ham tilbage i hollandsk fodbold. Indtil videre landstræner Hjulmands foretrukne angriber.

23-årige Kasper Dolberg er det bedste bud på en dansk målmager, mener DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Dolberg rammmer højt, meget højt, ind på listen, men dog med visse forbehold. Angriberen mangler fortsat at score mål mod de allerbedste landsholdsnationer, mener Francis Dickoh.

- Potentialet er bare Preben Elkjær-agtigt. Vi snakker om arvtageren for Elkjær. Arvtageren for Nicklas Bendter og Ebbe Sand, siger Francis Dickoh om Kasper Dolberg.

Der skal være plads til både enig- og uenighed. Derfor kan du herunder give dit bud på, hvem der Danmarks bedste bud på en varm landsholdsangriber. Det er muligt at stemme på flere spillere.

Facebook
Twitter