AGF-direktøren er klar med pengepungen i DBU-projekt: Vil have et nyt stadion

Selvom det store samtaleemne er det store nationalstadion i hovedstadsområdet, så rækker DBU også en hånd ud til Aarhus.

Aarhus Stadion kan måske snart komme til at få et helt nyt udseende. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Vi har opdateret artiklen med citater fra AGF-direktøren Jacob Nielsen. Tidligere var der kun citater fra borgmester Jacob Bundsgaard

Med herrelandsholdskampe i Aarhus, Aalborg og Herning inden for det seneste år har DBU forsøgt at vise, at landskampe kan blive spillet andre steder end i København.

Og i den seneste melding, hvor DBU ønsker et nyt nationalstadion på minimum 50.000 tilskuere i hovedstadsområdet, påpeger de også, at de vil have et nyt og moderne stadion på 25.000 tilskuere vest for Storebælt.

Det er en idé, som bestemt ikke bliver skudt ned af borgmesteren i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

- Det lyder spændende. Det er jo ikke nogen stor hemmelighed, at der er en omfattende diskussion, om det ikke skulle være tid til at ombygge det eksisterende stadion, så det lever op til de moderne krav, der er til et fodboldstadion, forklarer borgmesteren.

Jacob Bundsgaard er ikke afvisende over for forslaget fra DBU. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Jacob Nielsen, der er direktør for fodboldklubben AGF, synes også, at forslaget er meget interessant, og han mener, at det passer godt sammen med de planer, som man snakker om i Aarhus.

Han føler også, at DBU og AGF kommer tættere på hinanden i forhold til størrelse.

- Vi har ikke lagt os på størrelsen af et nyt AGF-stadion endnu, det er for tidligt i processen. Men et stadion omkring de 20.000 har vi før meldt ud, at vi synes, vil være passende, siger Jacob Nielsen.

- For tre år siden meldte DBU ud, at 30.000 vil være bedst, men nu er vi nede på 25.000, så det er jo meget positivt. Og det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kan få til at harmonere, forklarer han.

I et interview med DR Sporten peger DBU-formanden Jesper Møller selv på Aarhus som en oplagt by at bygge et stadion.

Han nævner samtidig, som Jacob Bundsgaard også er inde på, at det længe har været en diskussion i Aarhus, uden det er kommet så meget videre.

- Vi skal prøve at finde ud af, om Aarhus er klar til den her investering. Om Aarhus Kommune, AGF og de investorer, der er i området, er klar til at byde sig til. Fordi vi har brug for et andet stadion, og det skal være i det vestlige Danmark, så vi kommer rundt i hele landet, lyder det fra formanden.

Borgmesteren siger, at man allerede er et stykke i processen for at finde frem til mulighederne for et nyt stadion.

- Byrådet har sat penge at til en proces, hvor man får inddraget de borger-interessenter, der er i området, og om man kan få fundet en tilstrækkelig finansiering til at kunne bygge et nyt stadion, siger Jacob Bundsgaard.

- Vi fortsætter den proces, vi er på vej til at sætte i søen i Aarhus, og så vil vi inddrage DBU og høre nærmere omkring, hvad det er, at vi skal fylde det her stadion med fra DBU’s side, så vi får det tænkt med ind i planerne, forklarer borgmesteren.

Han siger, at det er vigtigt for ham, at man får udnyttet det område, som allerede er i brug nu i forbindelse med Aarhus Stadion, hvor AGF spiller til daglig.

Det kan derfor være, at der mere tale om en ombygning af det nuværende stadion end et helt nyt, hvis processen altså kommer så langt.

Men AGF-direktør Jacob Nielsen mener, at det skal være et helt nyt stadion.

- Vores plan har hele tiden været et helt nyt stadion. Ikke en ombygning. For grundlæggende er det nuværende stadion fyldt med konstruktionsfejl og slet ikke tidssvarende på nogen som helst måde. Det er ikke kun et spørgsmål om løbebane, siger Jacob Nielsen.

Godt 22.000 tilskuere var mødt op til AGF's seneste kamp mod Silkeborg i Superligaen, fordi der var blevet uddelt gratis billetter. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Det er også et spørgsmål om overdækning, vindforhold, toilet- og handicapforhold, familieområder, presse- og sponsorpladser. Det er alle facetter. Også for de udøvende med omklædningsfaciliteter, der er hundrede år gamle, lyder det fra ham.

Og skulle det blive besluttet, at man bygger et nyt stadion i Aarhus, så står AGF også klar med pengepungen for at støtte projektet.

- Vi har sagt, at vi gerne vil bidrage med 50 millioner til en anlægssum i første omgang. Og vi afviser heller ikke, at vi gerne vil finde mere afhængigt af projektet, siger Jacob Nielsen

- Og vi har også sagt, at vi gerne vil være med til at finansiere med en større leje årligt, end det vi betaler i dag. Og derfor er det også positivt, hvis DBU vil være med til at tage noget af driften ved at lægge nogen arrangementer ind, forklarer han.

Indtil videre fortsætter debatten i byrådet dog, og Jacob Nielsen følger spændt med på, hvad der sker derinde.

Borgmester Jacob Bundsgaard er dog glad for DBU's umiddelbare udspil, og det kan muligvis være en hjælpende i hånd til at sætte gang i projektet.

- Der er en stor diskussion i Aarhus lige nu, og den skal landes, og der er det her et perspektiv, som spiller fint ind, siger Jacob Bundsgaard.

- Det vil betyde, at der kan komme nogle flere landskampe til Aarhus, og der er rigtig mange her, der holder af at tage til fodbold. Både når det gælder AGF og de andre klubber, der spiller her, men også landsholdet. Så det lyder spændende, siger han.

Det nuværende stadion i Aarhus blev åbnet i 1920, men renoveret i 1993 og 2001.