Agger forhandler med DBU torsdag

Fodboldlandsholdets anfører Daniel Agger deltager torsdag i forhandlingerne med DBU om en ny landsholdsaftale.

Daniel Agger deltager i forhandlinger med DBU. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen mødes torsdag for at forhandle en ny økonomisk aftale for landsholdene på plads.

Som noget nyt deltager spillerne i mødet, således som DBU har ønsket. Det oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

A-landsholdets anfører Daniel Agger og andre spillere fra kvindelandsholdet og U21-landsholdet deltager også.

Daniel Agger forventer derfor, at der kommer fremdrift i forhandlingerne om de nødvendige kollektive aftaler mellem Spillerforeningen og DBU, når nu spillerne vil mødes med DBU, lyder det i pressemeddelelsen.

- Nu sætter vi spillere tid af til at mødes med DBU i et travlt program. Så jeg regner med, at de aftalte forhandlinger om nye kollektive aftaler mellem Spillerforeningen og DBU vil få en god start, siger Daniel Agger.

En udstrakt hånd til DBU

Forhandlingerne var gået i stå, da parterne stod stejlt overfor hinanden. Først og fremmest fordi spillerne ikke vil acceptere unionens ønske om at lave individuelle aftaler.

Omvendt har man i DBU været utilfreds med, at spillerne ikke har deltaget på møderne og derved kun har fået informationerne fra Spillerforeningen.

- Vi håber, at spillernes deltagelse i mødet i morgen vil blive opfattet som en udstrakt hånd fra vores side, siger Spillerforeningens formand Thomas Lindrup i pressemeddelelsen.

- Vi skal have gang i forhandlingerne om nye kollektive aftaler mellem Spillerforeningen og DBU, så trænere og spillere kan koncentrere sig om uforstyrret at forberede sig på de landskampe, der kommer sidst i marts og for kvinderne i starten af april, fortsætter Thomas Lindrup.

Lønnedgang og individuelle aftaler

Konflikten er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Sidstnævnte punkt er især et problem for spillerne, der fortsat vil have Spillerforeningen til at indgå aftaler på spillernes vegne.

17. marts - altså på tirsdag - skal landstræner Morten Olsen udtage truppen til testkampene mod USA og Frankrig senere på måneden.

/ritzau/

 

FacebookTwitter