Albaner - det er noget, man er inden i

Spillere med dobbelt statsborgerskab er ok, mener journalist i Albanien Faruk Daliu.

Det er ikke alle spillere i den albanske trup, der er født i Albanien, men hentet ind fra andre lande. Det er konkurrenceforvridende, mener Morten Olsen. (Foto: Arben Celi © Scanpix)

Morten Olsen stillede torsdag spørgsmålstegn ved de mange spillere i den albanske trup med dobbelt statsborgerskab. Men det er noget sludder mener, Faruk Daliu, der er journalist for den albanske tv-station TV Spektri, og som er i Danmark for at dække skæbnekampen i Parken fredag.

- De er jo albanere, og de vil gerne spille for Albanien.

Af netop den grund, mener Faruk Daliu heller ikke, at Morten Olsens udtalelser er berettiget. At være albaner er nemlig noget, der kommer fra hjertet.

- Nej det er ikke unfair. Det er jo noget, de selv har valgt. De føler sig som albanere inden i, siger Faruk Daliu, og banker sin knyttede næve mod brystet.

Konkurrenceforvridende

På Albaniens landshold figurerer der en række markante spillere, der ikke er født med albansk pas, men med schweizisk og sågar norsk. Det bedste eksempel er brødreparret Thulant og Granit Xhaka, der har valgt at stille op for henholdvist Albanien og Schweiz.

Selvom Morten Olsen anerkender, at sådan er ’global fodbold’ i dag, kalder han det stadig for konkurrenceforvridende.

- Det tager ikke syv eller otte år at blive neutraliseret som albaner, det tager måske ni måneder. Det skal den albanske præsident nok sørge for. Eksempelvis er der et par stykker, de har neutraliseret fra et stykke tid siden.

- Der har vi måske lidt en konkurrenceforvridning på mange områder. Men det er det, vi er oppe imod, mener Morten Olsen.

Danmark - Albanien spilles klokken 20:45 i Parken. Kampen vises på Kanal5, mens der kan lyttes med i LIGA på radioens P3 samt følges med live i tekst her på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk