ANALYSE Eriksen har været Danmarks Messi i VM-kvalifikationen

Andreas Kraul vurderer, at VM-kvalifikationen har været en rutsjebanetur med Christian Eriksen som den altoverskyggende stjerne.

Christian Eriksen er Danmarks topscorer i VM-kvalifiaktionen.

To playoff-kampe venter det danske landshold, inden det er afgjort, om Danmark skal spille med til VM næste sommer.

Men Danmark havde ganske givet ikke nået de samme resultater i VM-kvalifikationen, hvis ikke Christian Eriksen var trådt i karakter på landsholdet.

Det mener DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

- Det er en fantastisk forvandling, der er sket med Christian Eriksen under Åge Hareide. Det er epokegørende for hans landsholdskarriere. Han har lavet otte mål og seks oplæg i VM-kvalifikation. Han er Danmarks Zlatan eller Danmarks Messi. Det er næsten sådan, at Danmark er for afhængig af ham. Under kampen mod Rumænien var vi meget nervøse for, at han skulle få en advarsel, så han havde karantæne i den første af de to playoff-kampe, siger Andreas Kraul.

Han fortæller videre, at det især er Christian Eriksens spil som omdrejningspunkt for Danmarks offensiv, der gør ham tæt på uundværlig for landsholdet.

- Han er idérig offensivt, men han er også målscoren for landsholdet. Der har han virkelig gjort sit spil bedre, og det er ekstremt vigtigt for Danmark.

Kvalifikationen har været en rutsjebane

Undervejs i VM-kvalifikationen har Danmark blandt andet tabt 1-0 på hjemmebane til Montenegro, mens gruppevinderne fra Polen også er blevet rundbarberet med 4-0.

Det har givet anledning til et løftet øjenbryn over de periodevise udfald, som landsholdet har vist.

- Kvalifikationen har vist, at det er et Danmark med store udsving. Meget, meget store udsving. Der har været tider, hvor det ikke har lignet et VM-hold. Så kvalifikationen har været en høj rutsjebane med nogle solide højdepunkter undervejs, men også nogle ret dybe ture nedad undervejs, lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator.

Alligevel føler Andreas Kraul fortsat, at der er mange positive ting at tage med fra den netop overståede VM-kvalifikation.

- Jeg synes helt klart, at der er noget om, at Danmark har fundet en identitet. Der en meget klar idé om, hvem der er lederne på holdet, og der er en idealopstilling. Det er godt for et fodboldhold. Det skal ses som et sundhedstegn, at der er nogle relationer. Især når spillerne ikke træner sammen til dagligt.

Nu venter så playoff-kampe i november. Og her er der gode chancer for, at Danmark kan spille sig videre til VM-slutrunden i Rusland næste sommer, spår Andras Kraul.

- Danmark må siges at have en fair mulighed mod alle dem, de kan møde. Personligt vil jeg gerne have Sverige. Sidst havde de Zlatan på holdet, det har de ikke mere. Lad os få en revanche, siger han afslutningsvis med henvisning til Danmarks playoff-nederlag til vores naboer i november 2015, hvor de to nationer spillede om en plads til EM.

FacebookTwitter