ANALYSE Irland giver Danmark den bedste chance for en VM-billet

Andreas Kraul vurderer Danmarks chancer mod de fire mulige playoff-modstander.

DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, vurderer de danske chancer mod Grækenland, Nordirland, Sverige og Irland.

Grækenland, Nordirland, Sverige og Irland.

Det er navnene på de fire nationer, som Danmark kan møde i to playoff-kampe om at komme med til VM-slutrunden næste sommer.

Den første kamp vil blive spillet i tidsrummet 9.-11. november, mens returkampen vil blive spillet 12.-14. november.

Herunder vurderer DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, de fire mulige modstandere.

Nordirland

- Nordirland har de senere år haft en god evne til at præstere, når det gælder. Også mod de gode hold. Det er et hold, som mange undervurderer. Det så vi til EM sidste år, og det så vi også i kvalifikationen. Det er det værste, du kan gøre mod dem, lyder det fra Andreas Kraul.

- Det er et sammentømret hold, og det er et hold, der har formået at skabe lidt det samme som Island i en lidt anden målestok. Selv til EM i Frankrig tænkte vi, at det her hold ikke var godt nok. Alligevel formåede de at gøre lidt. De kom ikke langt, men de var fint med mod de bedste hold. Det er nok deres største styrke.

- De er hele tiden med, og du sidder tit med en fornemmelse af, at der bare skal én dødbold til, så kan de score. Det er selvfølgelig en stor styrke. Men de har ikke meget individuel kvalitet. Hvis Danmark spiller bare nogenlunde på niveau, så skal vi kunne skabe nok chancer. Vi skal ikke være så bange for deres fysiske styrke. Vi lader os ikke tryne af de lange bolde. Hvis de prøver på det, så står Simon Kjær bare og griner en lille smule.

Krauls chancevurdering: 60 procent chance for dansk sejr

Profil: Kyle Lafferty, Heart of Midlothian FC

Placering på den seneste verdensrangliste: 20

Grækenland

- Grækenland har været meget nede. De tabte til Færøerne på hjemmebane i 2015. Så derfor burde det være det hold, vi helst vil trække. Men jeg har en fornemmelse af, at de er et meget ukendt hold for os. Vi kender de britiske hold og Sverige. Der kommer ingen overraskelser. Der er det anderledes med Grækenland. Det kan være ubehageligt. Hvis de rammer topformen over fire dage, så kan de flytte sig højere end de tre andre hold, vi kan trække.

- Til gengæld kan de også være meget dårligere end de øvrige, hvis de ikke rammer dagen. Nogle gange er det bare rart at møde et hold, hvor du er sikker på, hvad der venter. Samtidig vil jeg sige, at en udebane i Athen også er der, hvor der kan lægges det største tryk på det danske hold, selvom irerne også er meget syngende.

Krauls chancevurdering: 55 procent chance for dansk sejr

Profil: Carlos Zeca, FC København

Placering på den seneste verdensrangliste: 47

Sverige

- Svenskerne kan noget, som de ikke kunne for to år siden, da vi mødte dem i playoff-kampe om at komme med til EM. De har fået et klart bedre hold. Da vi mødte dem for to år siden, havde de Zlatan. Resten af holdet var lidt fyld. Fornemmelsen var, at hvis Zlatan blev stoppet, så var resten ingenting.

- Nu har de ikke Zlatan. Til gengæld har de et hold, hvor der er mere ligeværd på banen. Der skal kigges flere steder hen nu. Det betyder, at svenskerne godt kan virke lidt stærkere uden Zlatan. Vi så, da de kom til slutrunden i Frankrig, at når Zlatan blev stoppet, så var der intet tilbage. Det var lidt kejserens nye klæder uden ham.

- De har vist i en hård kvalifikationspulje med Frankrig og Holland, at de kan levere resultaterne. Det er flot af dem at blive nummer to i den gruppe. Og de har været gode på hjemmebane. Men vi ved, hvad der kommer fra dem. Der kommer ingen overraskelser.

Krauls chancevurdering: 52 procent chance for dansk sejr

Profil: Emil Forsberg, RB Leipzig

Placering på den seneste verdensrangliste: 23

Irland

- Irland kan præstere en fight og en national vilje, der bringer dem rigtig, rigtig langt. Det har også bragt dem til playoff. Og de har tidligere vist, at de er gode til at spille playoff-kampe.

- Samtlige af deres spillere optræder i britisk fodbold. De er vant til at fighte. De skal slås. Når de går ind på en fodboldbane, så skal de slås, før de overhovedet begynder at tænke på at spille fodbold. Det giver en stor styrke i duel- og luftspillet. Det er svært for mange hold at spille mod Irland, og de har en meget stærk hjemmebane. Så de kan lægge et massivt tryk på mange hold.

- Irerne er samtidig meget fysiske og kan nedkæmpe mange hold. Men det er dem, jeg helst vil møde. Jeg synes, vi står godt til dem. Deres målmand er heller så god. Han kan godt få problemer mod Danmark.

Krauls chancevurdering: 62 procent chance for dansk sejr

Profil: John O’Shea, Sunderland AFC

Placering på den seneste verdensrangliste: 34

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter