Andreas Cornelius er forberedt på det hele

FC Københavns Andreas Cornelius ligner Morten Olsens foretrukne i angrebet, men den unge angriber forventer intet på forhånd.

Andreas Cornelius efter en af sine scoringer for FC København. (Foto: Lars Møller © Scanpix)

Hvis man skal tro bulletinerne fra det sydlige Spanien, hvor landsholdet i øjeblikket forbereder sig til de kommende VM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien, så bliver Andreas Cornelius landstrænerens foretrukne valg på toppen.

FC København-angriberen har i hvert fald fået masser af spilletid på det 'rigtige' hold ved træningssamlingerne i Marbella, men selv forventer Superligaens topscorer ikke noget som helst på forhånd.

- Jeg regner ikke med noget, men jeg håber selvfølgelig på at spille, ligesom alle andre gør. Og så gør jeg selvfølgelig alt, hvad jeg kan for at vise mig frem.

- Men det kan også godt være, at jeg får en anden rolle som indskifter. Så jeg forbereder mig på alle scenarier, siger han til DR Sporten.

Andreas Cornelius, der sagde endegyldigt farvel til teenagealderen den 16. marts, er braget ind på den danske fodboldscene med en komets hastighed. Inden denne sæson var han fuldstændig ukendt i offentligheden, men allerede efter 14 kampe i Superligaen fik han sin debut på landsholdet.

En udvikling, der har taget mindre end et år, men den hurtige opstigning i fodboldhierarkiet har været voldsommere set udefra, end han selv har oplevet den.

- Det er gået meget hurtigt. Måske især for alle dem, der set til udefra. Der er jeg kommet frem, uden at de har vidst, hvem jeg var. De synes nok, at det er gået hurtigere, end jeg selv synes, for jeg har jo arbejdet mange år for det her, siger Andreas Cornelius, der ifølge rygtebørsen skulle være interessant for Premier League-klubben Arsenal.

- Jeg skal selvfølgelig ride med på bølgen, men samtidig skal jeg være mig selv og holde benene på jorden. I dårlige perioder skal man holde den (selvtilliden) oppe, og i de gode perioder skal man holde den lidt nede, så den ligger middel hele tiden.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk