Andreas Kraul: ’Den selvforstærkende effekt i at være ubesejret skal forlænges’

Det danske landshold har ikke tabt i to år. Det er den stime, der skal forsvares i dag mod Irland.

Kasper Shcmeichel med en fantastisk redning mod Wales den 16. november. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

I 24 måneder har det danske landshold ikke gået fra banen som tabere.

Og selvom holdet allerede er sikre på at vinde sin pulje i Nations League, handler det ifølge fodboldkommentator Andreas Kraul om at forlænge den ubesejrede stime, når Irland mandag aften gæster Aarhus Stadion.

- Det er selvforstærkende for fodboldspillere at vide, at de ikke taber. Det giver en selvtillid hos hver enkelt, men også en tro på hinandens evner. Mathias Zanka Jørgensen fortalte for eksempel, at han var helt sikker på, at Kasper Schmeichel ville tage Gareth Bales fantastiske spark forleden i kampen mod Wales.

- Og det er sådan nogle ting, der er med til at skabe relationer. Ligesom små dyr, der sidder på store dyr og får kraft ud af det, så kan spillerne blive lidt bedre af at spille sammen med hinanden.

I 2018 har landsholdet spillet 13 kampe uden at tabe. Danskerne har spillet resultatorienteret fodbold med succes, men Andreas Kraul aner under overfladen et landshold, der i de rette rammer kan folde sig ud.

Han peger for eksempel på VM-kvalifikationskampen i Irland sidste år, hvor landsholdet med Christian Eriksen som den store arkitekt sprudlede og vandt 5-1.

- Alle på holdet er klar over, at de har været inde i en lang stime med fantastiske resultater, men man sidder ikke blæst tilbage af et hold, der har samlet hele verden omkring den gode fodbold. Men det ligger klar til at skyde op under græsset, den gode fodbold altså.

- Der er mange gode boldspillere på det danske landshold, og de mangler det rigtige startskud til at forløse det. Vi så det for et år siden, hvor alt blev sat fri i Dublin og holdet vandt 5-1. Og kampe som den har jeg en fornemmelse af, der kan komme flere af, hvis rammerne er til det, og det kan vi så håbe, at de er i aften.

Svækket startopstilling

Landsholdet kommer til at stille op i en decimeret forfatning. Det klare førstevalg i målet og landsholdets samlingspunkt Kasper Schmeichel har karantæne, midtbanedynamoen Thomas Delaney har det samme, og anfører Simon Kjær er ude med en skade.

Men fraværet af de tre vigtige spillere vil ifølge Andreas Kraul fraholde landstræner Åge Hareide fra at lave alt for mange ændringer i den danske opstilling, hvor hverken karantæne eller skader kalder på det.

- Vi kan ikke foregøgle nogen, at det kommer til at være et landshold i stærkeste opstilling. Men jeg tror nu alligevel, at Hareide er bevidst om, at der så ikke skal skiftes syv andre ud. Han vil nok bare bytte lidt ud på yderpositionerne som for eksempel på backerne.

Landskampen mellem Danmark og Irland begynder kl. 20.45 og kan ses på Kanal5. Du kan også høre kampen i LIGA på P3 eller følge den her på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter