Andreas Kraul: 'Nørgaard er med for at spille'

Ifølge DR Sportens fodboldkommentator skal Christian Nørgaard ikke regne med at varme bænken i de kommende to landskampe.

Christian Nørgaard kan få debut for det danske landshold, når de i september spiller to kampe mod Slovakiet og Wales. Her ses han i aktion for U21-landsholdet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Da Åge Hareide mandag udtog sin første landsholdstrup efter VM i Rusland, var Christian Nørgaard et af de nye navne i truppen. Ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul er Fiorentina-spilleren udset til at skulle erstatte William Kvist på den defensive midtbane.

- Spørgsmålet er, om han kan være den defensive midtbanespiller, som det danske hold har søgt efter. Det har tidligere været William Kvist. Lasse Schöne og Andreas Christensen har også spillet der, og jeg tror, at Åge Hareide og Jon Dahl gerne vil teste af, om Christian Nørgaard kan være det faste element på den position, siger Andreas Kraul.

Ovenpå VM-slutrunden i Rusland handler det nu ifølge Andreas Kraul for Åge Hareide og Jon Dahl om at opbygge et nyt hold til EM-slutrunden i 2020, der blandt andet spilles i Danmark.

- Det her er en opbygning, der starter nu, som skal kulminere til EM på hjemmebane i 2020, så det er klart, at de første skridt skal tages nu, så jeg er helt sikker på, at Christian Nørgaard er med for at spille. Måske ikke begge kampe. Men så i hvert fald den ene, siger Andreas Kraul.

DR Sportens fodboldkommentator vurderer, at langt de fleste pladser på det danske landshold allerede er relativt sikre. Blandt andet to af de tre pladser på Åge Hareides foretrukne tremandsmidtbane.

- Alt tyder på, at Christian Eriksen og Thomas Delaney er de sikre kort på den centrale tremandsmidtbane, med Christian Eriksen som den offensive 10'er og Thomas Delaney som boks-til-boks midtbanespilleren. Så skal der være en kontrollerende midtbanespiller. Der har Lasse Schöne spillet, men det er klart, at han har begrænsninger i det defensive spil.

- Så derfor er Christian Nørgaard et godt bud, men man skal også huske, at det er en spiller, der har gjort det godt på U21-landsholdet og for Brøndby i Superligaen, men der er altså et skridt op til international fodbold. Det er så det, han skal vise nu, om han kan tage det skridt, siger Andreas Kraul.

Udover Christian Nørgaard kan der blive plads til yderligere debutanter i landsholdstruppen. Da landstræneren udtog truppen, satte han kun navn på 21 spillere, og der er derfor to pladser at kæmpe om.

Andreas Kraul vurderer, at de to pladser kommer til at gå til offensivspillere og tror, at det kan blive to debutanter, der løber med pladserne.

- Den kommende uge skal vise, hvem der byder sig til, men specifikt talte Hareide om Kenneth Zohore, der netop har fået sin debut i Premier League, kunne være en spiller, der kan komme ind på holdet. Han nævnte også Marcus Ingvartsen, så der er nogle muligheder, siger kommentatoren.

Landsholdet spiller i september to kampe. Først en testkamp på udebane mod Slovakiet den 5. september og derefter gælder det den 9. september Wales på hjemmebane i Nations League-turneringen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk