Anføreren var ikke tilfreds, men EM-billetten vasker præstationen væk

Simon Kjær havde ikke meget positivt at sige om den danske indsats i Dublin.

Simon Kjær havde ikke meget positivt at sige om den danske præstation mandag aften. (Foto: LORRAINE O'SULLIVAN © Scanpix)

Den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, har efterhånden prøvet det meste i sit fodboldliv.

Til sommer får den rutinerede forsvarsspiller dog muligheden for at skrive et ekstra kapitel ind i en i forvejen imponerende karriere, når Danmark skal spille EM på hjemmebane i København.

Selv om glæden over det faktum naturligvis sad i Simon Kjær, så var anføreren langt fra euforisk over landsholdets præstation mandag aften i Dublin, lød det til Kanal 5 kort efter kampen.

- Vi spiller en forfærdelig kamp i dag, men vi får det resultat, vi har brug for. Vi er forfærdelige med bolden, og det irriterer mig, at vi ikke kan spille os bedre ud af det i dag. Det formår vi ikke, men arbejdsindsatsen kan man ikke sætte en finger på.

- Det handler om at vinde fodboldkampe og få et resultat.

Thomas Delaney og Kasper Schmeichel fejrer EM-billetten efter 1-1 i Dublin. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Modbydelig kamp

Samme følelse som anføreren stod landsholdets ankermand, Kasper Schmeichel, med.

- Vi skulle aldrig lade det komme så vidt. Vi spillede ikke vores bedste landskamp, men vi er videre, og det er det vigtigste.

- Det var en modbydelig kamp, men at komme igennem den og skulle spille EM i Danmark - det er for fedt, lød det fra Kasper Schmeichel til Kanal 5.

Med 1-1 i Dublin slutter Danmark på andenpladsen i gruppe D med 16 point. Schweiz slutter på førstepladsen med 17 point.