Arnes legendariske banner blev stjålet i Parken: Så tog internettet over og fik det sikkert hjem til sin ejermand

Til landskampen tirsdag aften fik Arne Stampe Pedersen stjålet sit kendte Videbæk-flag i Parken. Et halvt døgn og en større eftersøgning senere er det fundet.

Efter fodboldherrernes landskamp mod Israel fik Arne Stampe Pedersen (nr. tre fra højre) stjålet sit banner, der har været med i over 30 lande siden 2016. (Foto: (privatfoto))

Artiklen er opdateret kl. 12.12 med nye citater fra Arne Stampe Pedersen, da flaget lidt efter artiklens udgivelse blev fundet.

Internettet kan mange ting.

To klik, og så er der nye blomsterkrukker til terrassen. Men det kan også hjælpe med at finde ting, som er blevet væk.

Efter landskampen mellem Danmark og Israel tirsdag aften mistede Arne Stampe Pedersens sit Dannebrogsflag, hvor der står 'Videbæk'. Den inkanerede fodboldfan har siden 2016 rejst verden rundt med banneret, og det har efterhånden fået legendestatus i dansk sport.

Derfor drog han fortvivlet hjem fra Parken i aftes, men efter en Facebook-opdatering og over 500 delinger senere er det nu på vej tilbage til sin ejermand.

- Videbæk-flaget er fundet, skriver Fanservice for Danmark på Twitter.

To personer ringede til Arne Stampe Pedersen, da de onsdag morgen under en gåtur havde fundet det liggende på jorden udenfor et hotel i København. Her indleverede de i receptionen.

- Jeg er meget glad. Det er en del af mig, så det er rart, at det kommer hjem, siger Arne Stampe Pedersen.

Han er sikker på, at tyvene er vågnet med en dårlig smag i munden.

- Jeg tror, at dem, der stjal det, vidste, at det havde en værdi, og så tænker jeg, at de er vågnet med dårlig samvittighed. Sjovt nok blev det nemlig fundet lige inden, at man skulle tjekke ud fra hotellet, siger han.

Flaget forsvandt umiddelbart efter kampen på B-tribunen i Parken, da Arne Stampe Pedersen og en kammerat havde været nede og klappe af de danske spillere efter den flotte 5-0 sejr.

- Ti minutter efter skulle vi op til vores plads igen, og da vi kom tilbage, var flaget væk.

Du kan se billeder af flaget herunder:

  • Videbæk-flaget var omringet af fans til VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Israel i Parken i går. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Kasper Schmeichel foran Arne Stampe Pedersen og Videbæk-flaget. (Foto: (privatfoto))
  • I 2016 var Videbæk-flaget med til OL i Rio. (Foto: (privatfoto))
1 / 3

Flaget vækker følelser og minder

Videbæk-banneret har været med i kufferten på rigtig mange ture, og Arne Stampe Pedersen vurderer, at det har besøgt over 30 lande. Så et berejst banner, så at sige.

Derfor har det stor affektionsværdi.

- Det er mange, mange fede minder for mig, der ligger gemt i det flag. Jeg har haft det med mange gange, og det vækker følelser og positive minder fra alle mine ture, siger Arne Stampe Pedersen, der - med sit flag - har set næsten samtlige fodboldlandskampe siden 2016.

Det har også været med til OL i Rio for fem år siden, flere håndboldslutrunder, ishockey-VM på hjemmebane og All England i badminton.

Faktisk oplever Arne Stampe Pedersen, at folk henvender sig på grund af flaget.

- Det er jo en del af mig. Der er mange, der kommer hen, hilser og siger 'nå, det er dig med flaget'. Folk synes, det er fedt, at jeg rejser rundt og støtter danske idrætsfolk. Det er min identitet på en eller anden måde, siger han.

Hundested- og Videbæk-flaget. To legendariske bannere, der altid er til stede, når fodboldherrerne spiller landskamp.

Fodboldentutiasten har ikke tænkt sig at ændre det, han har gjort i fem år. Flaget skal også med næste gang. Det skal nogle 'fjolser' ikke ændre på.

Samtidig er han taknemmelig over det store støtte, han mødte i jagten på at genfinde sit Dannebrogsflag.

- Det bekræfter fællesskabet omkring landsholdet. Det er fedt, at det kan lykkedes at nå så bredt ud så hurtigt. En stor tak til alle dem, der delte, siger Arne Stampe Pedersen.

FacebookTwitter