Bendtner om startplads søndag: Holdet har kæmpet godt og fortjener tillid

Nicklas Bendtner håber at spille mod Rumænien søndag, men mener også, holdkammeraterne skal belønnes for deres flid.

Nicklas Bendtner havde chancen for at komme på måltavlen mod Montenegro. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nicklas Bendtner har fået spilletid i to af de seneste tre landskampe efter to års fravær i nationaldragten.

Senest gjorde han en glimrende figur, da han blev skiftet ind i udekampen mod Montenegro torsdag aften.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at den danske Rosenborg-angriber føler sig tættere på en startplads, når Danmarks VM-skæbne skal afgøres mod Rumænien søndag aften i Parken.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille alle kampe. Åge Hareide ved, hvad jeg kan, og jeg håber, han vil gøre brug af mine kvaliteter på søndag. Men lige nu står vi med tre sejre i tre kvalifikationskampe og nogle spillere, der har kæmpet rigtig, rigtig godt. Selvfølgelig har vi ikke alle sammen spillet lige godt i alle kampe, men alle har kæmpet godt. Nogle gange skal man også vise dem tillid. Derfor må du spørge landstræneren om, hvordan situationen ser ud på søndag, siger Nicklas Bendter.

Meget skal gå galt

Uanset om Nicklas Bendtner skulle starte på banen eller ej mod Montenegro, så er optimismen mere end intakt, når snakken falder på de danske chancer for at sparke sig tættere på VM-slutrunden i Rusland næste sommer.

- Meget skal gå galt, hvis det ikke lykkes med en playoff-plads. Vi går ud for at vinde kampen mod Rumænien på søndag. Det er der ingen tvivl om. Men alt kan ske. Det handler om, at vi skal koncentrere os om vores egen kamp. Hvis vi vinder den sidste kamp, så ved vi, at vi er garanteret playoff-kampe. Det går vi hundrede procent efter, lyder det fra Bendtner.

Skulle resultaterne i puljens sidste runde falde således ud, at Montenegro slår Polen på udebane, mens Danmark samtidig henter en sejr hjemme mod Rumænien, vil det betyde, at Danmark går direkte videre til VM.

Nicklas Bendtner regner dog ikke med, at Montenegro kommer til at hjælpe danskerne.

- Vi bliver nødt til at gå ud og få tre point på søndag. Hvad der sker i de andre kampe, kan vi ikke bruge til noget. Montenegro er nok også lidt svækkede til kampen mod Polen, da Jovetic måtte gå ud med en skade mod os. Han når nok ikke at blive klar, så vi kan ikke regne med hjælp fra dem, når de skal møde Polen.

Kampen mellem Danmark og Rumænien spilles søndag klokken 18. Samme tid spiller Montenegro på udebane mod Polen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter