Bizart: Et par ture i bogen kan koste Danmark VM-deltagelse

Der venter Danmark en gyser og muligvis et besynderligt regnestykke søndag, når Rumænien kommer forbi Parken til den sidste kamp i VM-kvalifikationen.

Besynderligt, men Danmarks VM-skæbne kan blive afgjort af advarsler eller simpel lodtrækning. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Champagnebold blev det aldrig, da det danske landshold torsdag aften sled sig til en vigtig 1-0-sejr ude mod Montenegro i VM-kvalifikationen.

Danskerne lå før den kamp side om side med Montenegro på andenpladsen i Gruppe E, men takket være Christian Eriksens fornemme matchvinderscoring er der nu slået et hul på tre point, mens der også blev holdt snor i Polen på førstepladsen, der har tre point mere end danskerne.

Så hvad er egentlig status med den VM-kvalifikation?

Holder Danmark fast i andenpladsen, så er der to playoffkampe forude mod en toer fra en af de andre VM-kvalifikationsgrupper, hvis altså ikke Danmark ender som den dårligste toer på tværs af alle kvalifikationsgrupperne, mens en førsteplads giver direkte kvalifikation til VM i Rusland 2018.

(Foto: Jens Andersen DR © dr)

Sådan tager Danmark førstepladsen

Danmark skal slå Rumænien i den sidste gruppekamp, hvis en førsteplads skal blive en realitet. Samtidigt skal Polen tabe hjemme til Montenegro. Sker det, så er Danmark klar til VM i Rusland.

Sådan tager Danmark andenpladsen

Danmark skal holde Montenegro bag sig. Taber Montenegro eller spiller uafgjort i den sidste kamp til Polen, så er Danmark sikret andenpladsen uanset resultatet af Danmarks kamp mod Rumænien.

Får Danmark point mod Rumænien, så er Danmark sikret andenpladsen uanset resultat af Polen - Montenegro.

Men taber Danmark til Rumænien, mens Montenegro vinder i Polen, så bliver det en anelse kompliceret. Montenegro og Danmarks målscore vil her blive afgørende.

Ender Montenegro og Danmark helt lige på målscore og point, hvilket eksempelvis ville være tilfældet ved en 1-0-sejr til Montenegro i Polen og et 1-0-nederlag til Danmark i Parken mod Rumænien, så ses der på Fair Play-point.

Her ligger Danmark bedst til lige nu. Danmark har -11 point i det regnskab, mens Montenegro har -18 point. Fair Play-point uddeles således:

Første gul kort: Minus 1 point

Andet gule kort/indirekte rødt: Minus 3 point

Direkte rødt kort: Minus 4 point

Gult kort og direkte rødt kort: Minus 5 point

Skulle det ende i den helt bizarre situation, at Danmark og Montenegro er lige på både point, målscore og Fair Play-point, så vil der blive trukket lod mellem de hold om pladsen i playoff-kampene til VM.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve