Bliv klogere på vores VM-modstandere: Den drilske, den overkommelige og den virkelig svære

Det danske landshold er kommet i pulje med tre vidt forskellige størrelser ved VM i fodbold.

Frankrig, Australien og Peru. De er Danmarks modstandere ved VM i fodbold.

Det danske herrelandshold har fundet sine tre modstandere i gruppespillet, efter at der fredag blev trukket lod til VM i Rusland.

Frankrig, Australien og Peru lyder menuen på for Åge Hareides tropper.

Men hvad er de tre hold for nogle størrelser?

Peru - den drilske

Vi har taget et kig på holdene, og her lægger vi ud med Peru, der på DR Sportens rangering af alle nationer ved VM, landede på en lunken 26.-plads.

Danmark har aldrig mødt det sydamerikanske mandskab, og selvom en rød-hvid sejr må være inden for rækkevide, så kan holdet godt gå hen og blive en drilsk størrelse at stå overfor.

VM-ranking: 26

Peru var det absolut sidste hold, der kvalificerede sig til verdensmesterskabet, efter samlet at have slået New Zealand 2-0 i playoffrunden.

Resultatet kom i hus uden nationens absolut største stjerne, den mangeårige Hamburger SV-angriber Paolo Guerrero, som kort før kampene afleverede et ”unormalt resultat” på en dopingprøve og blev suspenderet i 30 dage.

Hvis holdet skal have forhåbninger om at drille nogle af de mere etablerede nationer på den internationale fodboldscene ved VM, er det dog bydende nødvendigt, at Guerrero viser vejen for peruvianerne.

Tre profiler

Paolo Guerrero

Paolo Guerrero (Foto: © ANDRES STAPFF, Scanpix)

Uden tvivl Perus største stjerne, men også en aldrende stjerne. Angriberen, der har spillet mange år i den tyske Bundesliga, er efterhånden blevet 33 år. Han bærer de peruvianske forventninger på sine skuldre, men slutrunden kommer nok for sent i hans karriere, til at han virkelig skal kunne føre sydamerikanerne langt.

Edison Flores

Edison Flores i aktion for AaB. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Danmark har aldrig mødt Peru, men i Edison Flores står danskerne alligevel over for en spiller, som de burde have et nogenlunde kendskab til. 23-årige Flores spiller nemlig til daglig i Superliga-klubben AaB. Han er et af Perus nye store håb, og med seks kasser i sine første 19 landskampe har han da også allerede bevist, at han kan levere på den store scene.

Jefferson Farfán

Jefferson Farfán efter at have scoret mod New Zealand i den afgørende VM-playoffkamp. (Foto: © LUKA GONZALES, Scanpix)

I mange år var Jefferson Farfán et talent, der stod på spring til de allerstørste klubber i Europa. Men den vævre kantspiller formåede i sidste ende aldrig at overbevise topklubberne om, at han var en god investering.

I stedet levede han i mange år en tilværelse i det, vi kan kalde andenkæden i europæisk topfodbold. Fire år i PSV blev efterfulgt af syv stykker i Schalke 04, hvor han i 170 kampe fik banket 39 mål i kassen. I dag er han blevet 33 år, og selvom han stadig har en sublim teknik, er hverken fart eller fysik den samme som tidligere.

Danmark skal kunne slå Peru.

Australien - den overkommelige

Australien bør være en overkommelig modstander for det danske landshold. Modstanderen i Danmarks anden gruppekamp er ikke så gode som tidligere, og det siger noget om holdet styrke, at 37-årige Tim Cahill stadig er holdets bedste mand. Holdet er det dårligste ved VM ifølge DR Sportens rangliste.

VM-ranking - 32

’The Socceroos’ har haft en lang og strabadserende vej til VM i Rusland, hvor kvalifikationen først kom i hus efter playoffsejr over Honduras. Træner Ange Postecoglou trak sig derefter fra jobbet, da han følte sig udkørt.

Den kommende træner, der i skrivende stund endnu ikke er på plads, overtager et mandskab, der stadig er afhængig af 37-årige Tim Cahills afslutningsevner. Australien var ikke synderligt skræmmende i kvalifikationen, hvor de undervejs havde store vanskeligheder mod hold som Jordan og Syrien.

Tre profiler

Tim Cahill

Tim Cahill. Altid i fint humør. (Foto: © Edgar Su, Scanpix)

37 år og Australiens største profil. Reddede ’Socceroos’ fra den totale fiasko i første playoffrunde mod upåagtede Syrien med en scoring efter 109 minutters spilletid.

Dermed undgik Australien en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Har efter en flot karriere i engelsk fodbold taget turen over USA og Kina og hjem til Australien, hvor han tørner ud for Melbourne City.

Mile Jedinak

Jedinak er ikke sådan lige at skubbe væk. (Foto: © STEVE CHRISTO, Scanpix)

Det siger lidt om Australiens landsholdstrup, at én af holdets største profiler til daglig tørner ud for Aston Villa i Englands næstbedste række.

33-årige Mile Jedinak lavede hattrick i den afgørende playoffkamp mod Honduras (to af scoringer på straffespark), og midtbanemandens varemærke er da heller ikke farlighed foran kassen.

Arbejdsindsatsen og den fysiske tilstedeværelse på banen er Jedinaks force, så ham skal Danmark sørge for at spille udenom.

Mathew Leckie

Mathew Leckie, alsidig type. (Foto: © LAI SENG SIN, Scanpix)

Den 26-årige Hertha Berlin-spiller er en lykkelig mand for tiden. Australien kom med til VM, han banker mål ind på samlebånd i Bundesligaen og så er han blevet far.

Leckie kan bruges på begge kanter og hans største force er hurtigheden.

Slog igennem ved verdensmesterskaberne i 2014 i Brasilien.

Danmark bør og skal slå Australien ved VM.

Frankrig - den virkelig svære

Den sværeste modstander i gruppen, med afstand, er franskmændene. Åge Hareides hold skal stå virkelig tidligt op, hvis franskmændende skal besejres.

På DR Sportens rangering af alle hold ved VM er Frankrig nummer fire.

VM-rankring - 4

Landstræner Didier Deschamps har noget af en opgave foran sig, da han som VM's øvrige trænere blot må udtage 23 spillere til slutrunden i Rusland. Talentmassen i Frankrig synes enorm.

Der er klassespillere på samtlige positioner og mange forskellige typer, så Deschamps sidder med gode kort på hånden, selv hvis nogle af profilerne skulle blive ramt af skader.

Skulle det ikke blive til den ultimative triumf ved dette VM, så kan de franske fodboldfans glæde sig over, at de fleste af spillerne er midt i tyverne eller yngre og derfor har flere slutrunder i sig.

Frankrig led blot et enkelt nederlag i kvalifikationen, da de tabte 2-1 ude mod Sverige, som man vist ikke fornærmer nogen ved at sige var en anelse heldige ved den lejlighed.

I træningskampene har Frankrig spillet lige op mod de øvrige store nationer.

Tre profiler

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé skiftede inden denne sæson til PSG: (Foto: © Bertrand Guay, Scanpix)

18-årige Kylian Mbappé er en af de mest spændende spillere ved VM i Rusland. PSG-angriberen er afsindigt hurtig og en utrolig god dribler og er et godt bud på en kommende Ballon D’Or-vinder.

Vi har med andre ord at gøre med et af de største talenter i verden, der bliver noget af en mundfuld for det danske forsvar.

Paul Pogba

Paul Pogba. En af Frankrigs største stjerner. (Foto: © GONZALO FUENTES, Scanpix)

Stor, atletisk, teknisk stærk og udstyret med en fornem teknik. Man kan dårligt bede om mere fra en midtbanespiller. Paul Pogba er tæt på at være en komplet spiller, men rammes dog nogle gange af koncentrationssvigt, men er han er 100 procent fokuseret, så bliver det hårdt arbejde for Kvist og kompagni på den danske midtbane.

Hugo Lloris

Hugo Lloris. Stor vokal. Frankrigs sikre sidsteskanse. (Foto: © DARREN STAPLES, Scanpix)

Det franske landshold flyder over med så meget kvalitet, at det kan virke underligt at fremhæve en målmand, men manden mellem stængerne er altid afgørende i de store mesterskaber.

Tottenham-målmanden Hugo Lloris leverer uge efter uge i den engelske Premier League og med undtagelse af kikseren i VM-kvalifikationen mod Sverige, så er han en sikker sidste skanse for Frankrig.

Det bliver svært. Meget svært at slå Frankrig.

VM i Rusland begynder den 14. juni og slutter den 15. juli.