Blodfattigt dansk angreb

Nicklas Pedersen ligner Morten Olsens alternativ til Nicklas Bendtner som frontangriber i EM-truppen. Der skal scores fra flere positioner, siger landstræneren.

Hvis Nicklas Bendtner (forrest) bliver skadet, ser det sort ud for Danmarks angreb ved EM. (Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

Som EM-truppen ser ud nu, vil en skade til Nicklas Bendtner være det ultimativt værste, der kunne ske for landstræner Morten Olsen. Den nu forhenværende Sunderland-spiller er nemlig den eneste centerforward blandt de 20 spillere, der er udtaget.

Det er da også blevet understreget under landsholdets træninger i Helsingør, hvor den gamle måltyv Ebbe Sand - der nu er angrebstræner for landsholdet - har måttet agere angriber.

Det eneste reelle alternativ til Bendtner er Nicklas Pedersen fra Groningen, men han er som udgangspunkt kun med på prøve.

Og han føler sig ikke engang selv hundrede procent sikker på, at han skal med til EM.

- Superligaen er stadig i gang, og Morten Olsen kigger vel også på nogen der. Jeg skal træne godt og overbevise ham, og så må vi se, om jeg kommer med, siger han.

Kigger man på Pedersens statistik for denne sæson, er det svært at se, hvordan han skal kunne tage over efter Bendtner.

Bare ét mål er det blevet til fra hans fødder i en sæson, hvor han i Groningen har spillet offensiv midtbane - den klassiske nummer 10 lige bag den forreste angriber.

Så spørgsmålet er, hvor målene skal komme fra, hvis ikke Nicklas Bendtner laver dem?

- Vi skal kunne score fra alle positioner. Det er ikke kun den centrale angriber, der skal lave mål, det skal vi også fra fløjene og fra midtbanen. Så derfor ser jeg det ikke som et alvorligt problem, siger landstræneren.

Han medgiver også, at Nicklas Pedersen mangler træning i at spille på toppen, men det er ikke afgørende for, om han satser på den tidligere FC Nordsjælland-angriber.

- Han er også god i dybden, og derfor kan vi også bruge hans kvaliteter, siger Morten Olsen.

Hvis alt går vel, er det heller ikke sikkert, at der bliver brug for Nicklas Pedersen. Olsen har i hvert fald stor tiltro til Bendtner, som ifølge landstræneren er bedre end længe set.

- Han er hurtigere på første skridt og viser langt mere initiativ, end han har gjort tidligere. Det handler om, at hvis man er skadet, så tøver man måske en smule i sine bevægelser, fordi der er noget, der ondt. Men det ser jeg ikke længere være tilfældet hos Nicklas, siger Olsen.

Ikke desto mindre kan det jo være, at Nicklas Bendtner trænger til en pause undervejs, og så er navnebroderen klar til at hoppe ind - uanset hvilken position det måtte blive på.

- Jeg er egentlig ligeglad, så længe jeg spiller, siger Pedersen.

Mads Junker lignede længe en dark horse som EM-angriber, men Roda-spilleren fik allerede i sidste uge at vide af Morten Olsen, at han ikke indgik i planerne.