Bonde bliver Olsens ny assistent

Kvindelandstræner Peter Bonde overtager til sommer Keld Bordinggaards post som assisterende træner for Morten Olsen.

Peter Bonde afløser Keld Bordinggaard som assisterende træner på fodboldlandsholdet. (Foto: DBU © DBU)

Peter Bonde blev som ventet Morten Olsens nye assisterende træner. Det oplyste DBU onsdag på et pressemøde. Den 48-årige kvindelandstræner overtager posten fra Keld Bordinggaard, der til sommer skal være landstræner for U-21 landsholdet.

Peter Bonde og Morten Olsen har tidligere arbejdet sammen, blandt andet under VM-slutrunden i Japan og Sydkorea 2002 og EM i Portugal to år senere, hvor Bonde fungerede som en af Olsens assisterende trænere. Så Peter Bonde har en god fornemmelse af, hvad det er for et job, han har takket ja til.

- Jeg har fået et indgående kendskab til arbejdet omkring A-landsholdet gennem mine opgaver for Bo Johansson og Morten Olsen ved de seneste tre slutrunder. Det er en faglig udfordring, man som træner naturligvis skal afprøve, når nu chancen opstår, siger Peter Bonde, der har skrevet en to-årig kontrakt med DBU.

Olsens ønske opfyldt

Peter Bondes seneste optræden med A-landsholdet var under VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan i marts 2005, hvor han vikarierede på trænerbænken under VM-kvalifikationskampen i Parken sammen med assistenttræner Keld Bordinggaard, da Morten Olsen var i karantæne.

- Peter var én af mine mest oplagte kandidater. At finde en assistenttræner er ofte det muliges kunst, og jeg er glad for, at det med velvilje fra organisationen kan lade sig gøre, at jeg her får én af de personer, jeg oprindeligt foreslog mine kolleger, forklarer Morten Olsen.

Kvindelandsholdet uden træner

Peter Bonde blev i 2004 ansat som landstræner for kvindernes A-landshold på en fire-årig kontrakt. Den aftale brydes med den nye job som assistent for Morten Olsen, og derfor skal DBU til at lede efter afløser for Peter Bonde.

- Peter Bonde som ny assistenttræner er Morten Olsens opfindelse. Den giver nogle konsekvenser andre steder i organisationen, men vi må have prioriteringerne på plads her i organisationen, og derfor har jeg ikke gjort noget særligt for at tale dem fra idéen, men overladt det til Peter selv at træffe beslutningen," siger DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Farvellet til kvindernes A-landshold er da også det eneste, der ærgrer den afgående landstræner:

- Jeg er på det faglige plan ked af ikke at fuldføre mine ambitioner med kvindelandsholdet. Og jeg er på det personlige plan ked af måske at skulle skuffe spillerne, mine kolleger omkring holdet og de mange engagerede personer indenfor kvindefodbolden. Men tilbudet som assistenttræner for landsholdet er en slags once-in-a-lifetime-chance for mig, og jeg har tillid til, at de fleste i organisationen har forståelse for min beslutning, siger Peter Bonde.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:534fa770a11f9d17b410a068http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:534fa770a11f9d17b410a06b

Facebook
Twitter